https://whitelabel-manager-production.ams3.digitaloceanspaces.com/thumbs/missing-50dc1.png_800x.png
Νοέμβριος 25, 2022
Συγγραφέας: Trend Micro

Tyler Griffin αγνοούμενο αγόρι απάτη

Αυτό το άρθρο είναι από την Trend Micro

Αυτή την εβδομάδα παρακολουθούμε μια ιδιαίτερα φρικτή απόπειρα απάτης. Οι αναρτήσεις έχουν γίνει viral στο Facebook σε σχέση με μια υποτιθέμενη υπόθεση αγνοούμενου προσώπου. Το εν λόγω άτομο είναι ο Τάιλερ Γκρίφιν, ένας νεαρός ηθοποιός, γνωστός για το ρόλο του στη σειρά ταινιών Insidious. Οι αναρτήσεις ισχυρίζονται ότι ο Griffin, που ζει στη Φλόριντα, αγνοείται εδώ και αρκετές ημέρες και ότι η οικογένειά του είναι κατανοητό ότι ψάχνει απεγνωσμένα για οποιαδήποτε πληροφορία. Οι χρήστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν και να μοιράζονται ευρέως σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν στην εύρεση του αγοριού.

tyler-1-a8f1c.png

Πώς λειτουργεί η απάτη του αγνοούμενου αγοριού του Tyler Griffin

Οι αναγνώστες μπορεί να παρατηρήσουν, ωστόσο, ότι αυτές οι αναρτήσεις κοινοποιούνται σε εμπορικές σελίδες - φαίνεται περίεργος χώρος για αναρτήσεις αγνοουμένων, σωστά; Δυστυχώς πρόκειται για μια ΑΠΑΤΗ - και μάλιστα αρκετά κυνική, καθώς κερδοσκοπεί από την καλή θέληση και την επιθυμία των ανθρώπων να βοηθήσουν. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, μόλις οι αναρτήσεις λάβουν αρκετή διαδικτυακή απήχηση (κοινοποιήσεις κ.λπ.), οι απατεώνες θα αλλάξουν στη συνέχεια το περιεχόμενο της ανάρτησης για να διαφημίσουν αγγελίες ενοικίασης σε ύποπτους ιστότοπους ακινήτων, καθώς και διαδικτυακές έρευνες. Μπορείτε να δείτε τη μετάβαση στις παρακάτω αναρτήσεις.

tyler-2-eb814.png
tyler-3-85c54.png

Πέρα από το ηθικό ζήτημα της χειραγώγησης, οι ίδιοι οι σύνδεσμοι οδηγούν σε σελίδες phishing όπου η πρόθεση είναι να συλλέξουν τα προσωπικά στοιχεία των ανθρώπων. Μην την πατήσετε! Ευτυχώς, άλλοι χρήστες γνωρίζουν ότι πρόκειται για απάτη και έχουν προειδοποιήσει τους συναδέλφους τους χρήστες του Facebook - όπως φαίνεται παρακάτω.

tyler-4-0d4ba.png

Συνοψίζοντας, ο Τάιλερ Γκρίφιν είναι απολύτως ασφαλής στο σπίτι του και πρόκειται για μια κυνική απάτη. Προσοχή σε τέτοιες αναρτήσεις στο μέλλον - πρόκειται για μια παλιά τακτική, που χρησιμοποιείται από απατεώνες στο Facebook.

Καταπολεμήστε την παραπληροφόρηση με το Trend Micro Check

  • Όταν πρόκειται για φήμες και ισχυρισμούς, φροντίστε να ελέγχετε τα γεγονότα με αξιόπιστους ιστότοπους όπως το Snopes.
  • Οι πληροφορίες που διαδίδονται αποκλειστικά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν κόκκινο πανί.
  • Όσον αφορά τις ηλεκτρονικές αγορές, ελέγχετε πάντα διπλά τις κριτικές των ιστότοπων αγορών.
  • Δώστε προσοχή στην ηλικία της εταιρείας και να είστε καχύποπτοι σε εκπτώσεις που ακούγονται μεγάλες.
  • Οι περίεργες μέθοδοι πληρωμής (όπως μόνο το PayPal) είναι μια κόκκινη σημαία.
  • ΠΟΤΕ μην χρησιμοποιείτε συνδέσμους ή κουμπιά από άγνωστες πηγές! Χρησιμοποιήστε το Trend Micro Check για να εντοπίζετε απάτες με ευκολία: Το Trend Micro Check είναι μια ολοκληρωμένη επέκταση προγράμματος περιήγησης και εφαρμογή για κινητά για τον εντοπισμό απάτης, επιθέσεων phishing, κακόβουλου λογισμικού και επικίνδυνων συνδέσμων - και είναι ΔΩΡΕΑΝ!
tyler-0-87b97.png

Αφού προσαρτήσετε την επέκταση Trend Micro Check, θα μπλοκάρει αυτόματα τους επικίνδυνους ιστότοπους! (Διαθέσιμο σε Safari, Google Chrome και Microsoft Edge).

tyler-130b9.png

Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την εφαρμογή Trend Micro Check για κινητά για αυτόματη ανίχνευση και φιλτράρισμα απάτης και ανεπιθύμητης αλληλογραφίας 24/7. (Διατίθεται για Android και iOS).

Ελέγξτε αυτή τη σελίδα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Trend Micro Check. Και όπως πάντα, αν βρήκατε αυτό το άρθρο ενδιαφέρον ή/και χρήσιμο, παρακαλούμε να το ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ με φίλους και συγγενείς για να βοηθήσετε να παραμείνει η διαδικτυακή κοινότητα ασφαλής και προστατευμένη. Και μην ξεχάσετε να αφήσετε ένα like και ένα σχόλιο.

Πηγή εικόνας: com

Αναφορά απάτης!
Έχετε πέσει σε μια φάρσα, αγοράσατε ένα ψεύτικο προϊόν; Αναφέρετε τον ιστότοπο και προειδοποιήστε τους άλλους!

Ετικέτες απάτης

#Απάτες διαδικτυακών αγορών #Phishing και κλοπή ταυτότητας #Άλλες απάτες, φάρσες και απάτες #Ψεύτικα ηλεκτρονικά καταστήματα #Απάτες κρυπτονομισμάτων και Bitcoin #Επενδυτικές απάτες #Απάτες στην αγορά #Απάτες προκαταβολών #Ψεύτικο ηλεκτρονικό κατάστημα #Απάτες κακόβουλου λογισμικού #Απάτες συναλλαγών κρυπτογράφησης #Απάτες ερωτικών και γνωριμιών #Απάτες Bait & Switch #Ψεύτικες απάτες προϊόντων (Πλαστές) #Απάτες Giveaway #Ψεύτικες απάτες εργασίας #Εργασία από το σπίτι Απάτες #Απάτες courier & παράδοσης #Απάτες απασχόλησης #Συστήματα Ponzi & πυραμίδων #Απάτες τυχερών παιχνιδιών #Απάτες συνδρομής #Απάτες εξόρυξης κρυπτογράφησης #Απάτες με κάρτες δώρων #Απάτες Amazon #Απάτες ταξιδιών και διακοπών #Απάτες Λοταρία #Απάτη σε συμβιβασμό μέσω email για επιχειρήσεις (BEC) #Απάτες με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες #Απάτες πλαστοπροσωπίας #Φιλανθρωπικές απάτες #Fake IT & Τεχνική Υποστήριξη #Απάτες ιστοσελίδας γνωριμιών ενηλίκων #Τηλεφωνικές απάτες #Απάτες με δωρεάν δώρα και βραβεία #Απάτες ανάκτησης χρημάτων #Απάτες τυχερών παιχνιδιών & στοιχημάτων #Απάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης #Απάτες διαπραγμάτευσης Forex & μετοχών #Απάτες μετανάστευσης #Απάτες ιστοσελίδας βίντεο ενηλίκων #Απάτες διαδικτυακής έρευνας #Απάτες κληρονομικότητας #Ψεύτικη απάτη τιμολογίων #Απάτες ηλεκτρονικών πληρωμών #Απάτες με μηνύματα κειμένου #Απάτες Pay to Click #Απάτες κατοικίδιων ζώων #Εκπαιδευτικές απάτες #Απάτες εξαπάτησης χρημάτων #Απάτες AliExpress #Απάτες στο Facebook #Πιστωτικές απάτες #Παραβίαση δεδομένων #Απάτες στο Instagram #Απάτες βοηθητικών προγραμμάτων #Απάτες Catfishing
Σχετικά με εμάς Χρήσιμες Πληροφορίες Επικοινωνία Αποποίηση ευθυνών
Developed by: scamadviser-logo