Μια δωροκάρτα προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε αντάλλαγμα για αγαθά ή υπηρεσίες που προσφέρονται από τον εκδότη. Δεν θα πρέπει να τη θεωρείτε ως κανονική μορφή πληρωμής. Κάθε πωλητής που επιμένει στην πληρωμή με δωροκάρτα είναι πιθανότατα απατεώνας.
Οι απατεώνες λατρεύουν τις δωροκάρτες επειδή ΔΕΝ είναι ανιχνεύσιμες. Αυτό θα πρέπει να σας δώσει μια ιδέα για το γιατί οι απατεώνες επενδύουν χρόνο και ενέργεια σε αυτές τις απάτες εδώ.
Σας έχουν ζητήσει ποτέ να πληρώσετε για κάποιο αγαθό ή υπηρεσία από μια νόμιμη επιχείρηση; Η πληρωμή για πράγματα μέσω δωροκάρτας ευδοκιμεί σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπου οι πωλητές είναι άτομα που δεν μπορείτε να συναντήσετε.
ΗWalmart, το iTunes, το eBay και η Google έχουν αρκετούς λιανοπωλητές που πωλούν τις δωροκάρτες τους.
Οι απατεώνες θα επικοινωνήσουν μαζί σας ισχυριζόμενοι ότι είναι τεχνική υποστήριξη, πράκτορες της Εφορίας, υπάλληλος της λοταρίας ή οποιοσδήποτε άλλος αναγνωρισμένος υπάλληλος. Ισχυρίζονται ότι οφείλετε ένα χρέος το οποίο θα πρέπει να πληρώσετε με δωροκάρτες. Στη συνέχεια, σας ζητούν να στείλετε τον κωδικό που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας.
Κάποιοι θα τηλεφωνήσουν και θα ισχυριστούν ότι έχετε ήδη χρησιμοποιήσει μια υπηρεσία. Και θα πρέπει να πληρώσετε μέσω δωροκάρτας. Κλείστε το τηλέφωνο και αγνοήστε τέτοιες κλήσεις στο μέλλον.
Άλλοι απατεώνες που κάνουν ηλεκτρονικές αγορές προσφέρουν αγαθά στο διαδίκτυο σε πολύ καλές τιμές ευκαιρίας και επιμένουν ότι πρέπει να πληρώσετε μέσω δωροκάρτας. Μόλις τους δώσετε τον κωδικό της δωροκάρτας, σιωπούν και τα χρήματα στην κάρτα εξαφανίζονται!
Έχουν επίσης υπάρξει απάτες με φιλανθρωπικές οργανώσεις που συνδέονται με δωροκάρτες. Απατεώνες που παριστάνουν τους κληρικούς που συγκεντρώνουν χρήματα για έναν αξιόλογο σκοπό ή για κάποιον πιστό που έχει ανάγκη. Τηλεφωνούν, στέλνουν μηνύματα ή στέλνουν email στους πιστούς και τους ζητούν να αγοράσουν δωροκάρτες και στη συνέχεια μοιράζονται τους αριθμούς τους.
Η κυβέρνηση και οι εταιρείες που αξίζουν τον κόπο δεν ζητούν πληρωμή μέσω δωροκάρτας. Ζητούν πληρωμή σε πραγματικά χρήματα.
Κάποιοι απατεώνες είναι τόσο τολμηροί ώστε να επισκέπτονται καταστήματα που πωλούν δωροκάρτες και αντί να αγοράσουν, ξύνουν για να αποκαλύψουν το PIN, να βγάλουν φωτογραφία και να ξαναβάλουν το sicker. Μια τέτοια κάρτα δεν θα φαίνεται κατεστραμμένη στο αδιάκριτο μάτι σας. Θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι πλαστή μόνο αφού την αγοράσετε και προσπαθήσετε να τη χρησιμοποιήσετε!
Ο απατεώνας έκλεψε τον κωδικό PIN αλλά άφησε την κάρτα. Μόνο το PIN είναι απαραίτητο για τις ανταλλαγές.
Είναι σύνηθες φαινόμενο οι απατεώνες να παριστάνουν τους γνήσιους εκπροσώπους της εταιρείας. Μια απάτη με δωροκάρτα Walmart έδειξε αγοραστές να δολώνονται μέσω ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. "Πάρτε μέρος σε μια έρευνα και μπορείτε να κερδίσετε μια δωροκάρτα 500 δολαρίων", ανέφερε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εδώ είναι η παγίδα: στείλτε 1 δολάριο για τα έξοδα αποστολής. Σε παρακαλώ, μην το κάνεις. Είναι απάτη.
Αν έχετε κερδίσει μια δωροκάρτα αξίας 500 δολαρίων, γιατί να υπάρχει κόστος για την αποστολή της σε εσάς; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Αλλά αυτό ήταν μια απάτη με προκαταβολικά τέλη από την αρχή. Μην την πατήσετε.
Εάν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι κερδίσατε μια ηλεκτρονική δωροκάρτα, μην κάνετε κλικ στον σύνδεσμο που σας δίνεται για να την διεκδικήσετε! Τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σας οδηγήσουν στο να χάσετε τα προσωπικά σας στοιχεία χωρίς να το γνωρίζετε. Ο σύνδεσμος που δίνεται για να "διεκδικήσετε" τη δωροκάρτα σας θα οδηγήσει σε 2 πράγματα:
Καμία από αυτές τις επιλογές δεν πρέπει να κάνετε όταν βρίσκεστε στο διαδίκτυο. Αποφύγετε τα, είναι πιθανότατα απάτη εν τη γενέσει της.