https://whitelabel-manager-production.ams3.digitaloceanspaces.com/thumbs/2-x1-article-header-image-1aa89.jpg_800x.jpg
Σεπτέμβριος 30, 2021
Συγγραφέας: Nichlaus O.

Πώς να προστατεύετε τις προσωπικές σας πληροφορίες στο διαδίκτυο

Οι παραβιάσεις δεδομένων γίνονται τακτικά πρωτοσέλιδο στις ειδήσεις, γεγονός που δείχνει ότι οι χάκερς έχουν ξεγελάσει τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο με ορισμένους τρόπους. Αποδεικνύει επίσης ότι οι εταιρείες πρέπει να ενισχύουν περιοδικά τις προσπάθειές τους για την ασφάλεια των πληροφοριών.

Μια παραβίαση δεδομένων συμβαίνει όταν οι χάκερ αποκτούν πρόσβαση σε διακομιστές της εταιρείας και κατεβάζουν αρχεία της επιλογής τους. Εάν μια εταιρεία που έχει παραβιαστεί έχει οποιαδήποτε δεδομένα για εσάς, τότε τα δεδομένα σας πέφτουν στα χέρια των χάκερ. Οι πληροφορίες σύνδεσής σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την απόκτηση πρόσβασης στον ηλεκτρονικό σας λογαριασμό σε τράπεζες, ψηφιακά πορτοφόλια κρυπτογράφησης, υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και για την απόκτηση ιατρικών πληροφοριών και ιστορικού περιήγησης και λήψης.

Αν και δεν μπορείτε να αποφύγετε την ανταλλαγή ορισμένων πληροφοριών με εταιρείες του διαδικτύου, είναι δυνατόν να λάβετε προφυλάξεις για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών στο διαδίκτυο. Ακολουθούν ορισμένες έξυπνες συμβουλές για εσάς:

Σταματήστε να μοιράζεστε υπερβολικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ένας συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο οι απατεώνες και οι χάκερ καταφέρνουν να αποκτήσουν τα προσωπικά σας δεδομένα τόσο εύκολα, είναι ότι μπορούν να τα βρουν δωρεάν στο Facebook, το Instagram, το Twitter, το Pinterest και το LinkedIn. Εσείς οι ίδιοι τα έχετε τοποθετήσει εκεί!

Δώστε μόνο όσες πληροφορίες είναι απαραίτητες για την επιβίωσή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ημερομηνία γέννησής σας, η διεύθυνση της οδού του σπιτιού σας, οι αριθμοί κινητού/οικιακού τηλεφώνου, η τράπεζα της επιλογής σας, δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται δημόσια για να τα βλέπει ο κόσμος στο διαδίκτυο. Εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μοιράζεστε αυτές τις πληροφορίες με μια εταιρεία ή να τις δημοσιεύετε δημοσίως.

Μην γίνετε παράγοντας στην απώλεια των προσωπικών σας δεδομένων στο διαδίκτυο!

Έχετε καλή διαχείριση κωδικών πρόσβασης

Δημιουργήστε και χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που συνδυάζουν κεφαλαία γράμματα, μικρά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα. Μην χρησιμοποιείτε εύκολα μαντεύσιμα πράγματα για κωδικούς πρόσβασης, όπως η ημερομηνία γέννησής σας ή το αγαπημένο σας φαγητό ή η γενέτειρά σας. Οι καλύτεροι κωδικοί πρόσβασης είναι τυχαία γράμματα, αριθμοί και σύμβολα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν καλό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να δημιουργήσετε μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης και να τους αποθηκεύσετε όλους σε ένα μέρος.

Ετήσιος έλεγχος

Ένας ετήσιος έλεγχος των σημαντικών προσωπικών πληροφοριών που χρησιμοποιείτε στο διαδίκτυο μπορεί να είναι η προληπτική κίνηση που ενισχύει την ασφάλειά σας. Θα μπορούσατε να ελέγξετε αν το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο έχει αποτελέσει μέρος μιας παραβίασης δεδομένων στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας αυτούς τους ιστότοπους:

Επίσης, αυτή θα ήταν μια καλή στιγμή για να διαγράψετε τους λογαριασμούς σας από ιστότοπους που δεν χρησιμοποιείτε πλέον και να διαγραφείτε από υπηρεσίες που δεν χρειάζεστε. Όσο οι προσωπικές σας πληροφορίες βρίσκονται κάπου στο διαδίκτυο, παραμένει ένα μέτρο κινδύνου.

Ποτέ μην μοιράζεστε το διαβατήριό σας, την εθνική ταυτότητα ή τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης

Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών απαιτούν να συμπληρώσετε τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισής σας για να επιτρέψουν τη συνδρομή σας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι υποχρεωτικό από το νόμο στις περισσότερες χώρες. Το κάνουν αυτό για να ευθυγραμμίσουν όλες τις πληροφορίες που σας οφείλονται, ψάχνοντας σε βάσεις δεδομένων για τον αριθμό σας, ώστε να έχουν μια εικόνα του ιστορικού σας ως πελάτη.

Δώστε τους αριθμούς αναγνώρισής σας μόνο σε αξιόπιστες εταιρείες και υπηρεσίες που είναι απαραίτητα για εσάς. Εάν κάποια υπηρεσία απαιτεί τις ζωτικής σημασίας προσωπικές σας πληροφορίες, ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε αν δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτές.

Ακολουθούν περισσότερα στοιχεία που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε στο διαδίκτυο.

Δημιουργήστε αρκετούς αποκλειστικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μια μεγάλη συμβουλή ασφαλείας είναι να διαχωρίσετε τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συνδέονται με τράπεζες και τρόπους πληρωμής από οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που πρέπει να ασφαλίσετε σε μεγάλο βαθμό. Κρατήστε το για τον εαυτό σας και μην το χρησιμοποιείτε για συνηθισμένες διαδικτυακές συνδρομές. Αν αυτό παραβιαστεί, θα μπορούσατε να χάσετε χρήματα από τον λογαριασμό σας σε χρόνο μηδέν!

Έχετε ένα email για δωρεάν συνδρομές, έρευνες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά δεν χρειάζεται να έχουν το πραγματικό σας όνομα και τα βιογραφικά σας στοιχεία.

Ρυθμίστε έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων όπου είναι δυνατόν

Όπου μπορείτε, ρυθμίστε το σύστημα επαλήθευσης 2 βημάτων (ή αλλιώς έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων ή 2FA) για να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στον online λογαριασμό σας. Με ενεργοποιημένο το σύστημα 2FA, θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση στο τηλέφωνό σας ή στο εναλλακτικό email σας κάθε φορά που υπάρχει νέα είσοδος στο λογαριασμό σας.

Σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης σύνδεσης, μπορείτε να ενεργήσετε γρήγορα αλλάζοντας αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας για να αποτρέψετε περαιτέρω εισβολή.

Εγκαταστήστε αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας Διαδικτύου στις συσκευές σας

Εγκαταστήστε και χρησιμοποιήστε ενημερωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς με ασφάλεια διαδικτύου στις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες συσκευές σας. Αυτό θα ανιχνεύσει ιστότοπους phishing και κακόβουλους συνδέσμους και θα αποτρέψει την πρόσβαση στα δεδομένα σας κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο.

Διατηρείτε πάντα ενημερωμένη και λειτουργική την ασπίδα ιστού για προστασία από νέες/εξελισσόμενες απειλές κατά των προσωπικών σας πληροφοριών.

Προσοχή στις διαδικτυακές απάτες

Η γνώση είναι δύναμη. Ενημερωθείτε για τις τάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται και πραγματοποιούνται οι συνήθεις διαδικτυακές απάτες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εντοπίζετε ύποπτες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις προσωπικές σας πληροφορίες.

Το ScamAdviser διαθέτει ένα τεράστιο αρχείο περιεχομένου σχετικά με τις απάτες και τον τρόπο αποφυγής τους. Ρίξτε μια ματιά!

Αναφορά απάτης!
Έχετε πέσει σε μια φάρσα, αγοράσατε ένα ψεύτικο προϊόν; Αναφέρετε τον ιστότοπο και προειδοποιήστε τους άλλους!

Ετικέτες απάτης

#Απάτες διαδικτυακών αγορών #Phishing και κλοπή ταυτότητας #Άλλες απάτες, φάρσες και απάτες #Ψεύτικα ηλεκτρονικά καταστήματα #Απάτες κρυπτονομισμάτων και Bitcoin #Επενδυτικές απάτες #Απάτες στην αγορά #Απάτες προκαταβολών #Ψεύτικο ηλεκτρονικό κατάστημα #Απάτες κακόβουλου λογισμικού #Απάτες συναλλαγών κρυπτογράφησης #Απάτες ερωτικών και γνωριμιών #Απάτες Bait & Switch #Ψεύτικες απάτες προϊόντων (Πλαστές) #Απάτες Giveaway #Ψεύτικες απάτες εργασίας #Εργασία από το σπίτι Απάτες #Απάτες courier & παράδοσης #Απάτες απασχόλησης #Συστήματα Ponzi & πυραμίδων #Απάτες τυχερών παιχνιδιών #Απάτες συνδρομής #Απάτες εξόρυξης κρυπτογράφησης #Απάτες με κάρτες δώρων #Απάτες Amazon #Απάτες ταξιδιών και διακοπών #Απάτες Λοταρία #Απάτη σε συμβιβασμό μέσω email για επιχειρήσεις (BEC) #Απάτες με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες #Απάτες πλαστοπροσωπίας #Φιλανθρωπικές απάτες #Fake IT & Τεχνική Υποστήριξη #Απάτες ιστοσελίδας γνωριμιών ενηλίκων #Τηλεφωνικές απάτες #Απάτες με δωρεάν δώρα και βραβεία #Απάτες ανάκτησης χρημάτων #Απάτες τυχερών παιχνιδιών & στοιχημάτων #Απάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης #Απάτες ηλεκτρονικών πληρωμών #Απάτες μετανάστευσης #Απάτες διαδικτυακής έρευνας #Απάτες ιστοσελίδας βίντεο ενηλίκων #Απάτες διαπραγμάτευσης Forex & μετοχών #Απάτες κληρονομικότητας #Ψεύτικη απάτη τιμολογίων #Απάτες με μηνύματα κειμένου #Απάτες Pay to Click #Απάτες κατοικίδιων ζώων #Εκπαιδευτικές απάτες #Απάτες εξαπάτησης χρημάτων #Απάτες AliExpress #Απάτες στο Facebook #Πιστωτικές απάτες #Παραβίαση δεδομένων #Απάτες στο Instagram #Απάτες βοηθητικών προγραμμάτων #Απάτες Catfishing
Σχετικά με εμάς Χρήσιμες Πληροφορίες Επικοινωνία Αποποίηση ευθυνών
Developed by: scamadviser-logo