https://whitelabel-manager-production.ams3.digitaloceanspaces.com/thumbs/2-x1-article-header-image-f3ac7.jpg_800x.jpg
Σεπτέμβριος 11, 2021
Συγγραφέας: Nichlaus O.

ΠΟΤΕ μην μοιράζεστε αυτές τις λεπτομέρειες στο διαδίκτυο!

Το Instagram, το Facebook, το Twitter και το Reddit είναι οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης σήμερα με συνολική βάση χρηστών δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Τα δημόσια προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι οι ευκολότεροι τρόποι με τους οποίους οι απατεώνες και οι χάκερς συλλέγουν τις προσωπικές σας λεπτομέρειες και δημιουργούν σιγά σιγά ένα προφίλ για το ποιος είστε. Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε, αλλά οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία μοιράζεστε στο διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας από απατεώνες.

Γιατί δεν πρέπει να μοιράζεστε προσωπικές πληροφορίες στο διαδίκτυο;

Είτε το γνωρίζετε είτε όχι, η τοποθέτηση των προσωπικών σας πληροφοριών στο διαδίκτυο θέτει σε κίνδυνο εσάς, τους συναδέλφους σας, τους γείτονες και την οικογένειά σας. Μπορούν να γίνουν στόχος απατεώνων, χάκερ και ληστών σπιτιών. Να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το πού και με ποιον μοιράζεστε τις παρακάτω πληροφορίες.

Ταυτότητα, διαβατήριο και κοινωνική ασφάλιση

Οποιαδήποτε έγγραφα που σας ταυτοποιούν δεν προορίζονται για δημόσια κατανάλωση. Αυτού του είδους οι πληροφορίες βοηθούν τους απατεώνες/χάκερ να κλέψουν την ταυτότητά σας ή να σας στοχοποιήσουν με μια εξατομικευμένη απάτη.

Οι τακτικές κοινωνικής μηχανικής χρησιμοποιούν το όνομα, την ημερομηνία γέννησης και την τοποθεσία σας για να δημιουργήσουν ένα προφίλ του ποιος είστε, ακόμη και αν δεν υπάρχει φωτογραφία σας. Αυτές οι πληροφορίες είναι χρήσιμες στους κλέφτες ταυτότητας και τους απατεώνες για να γνωρίζουν με ποιον έχουν να κάνουν και πώς να σας εξαπατήσουν.

Στοιχεία τραπεζικών συναλλαγών και πληρωμών

Ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας, τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού και το διαθέσιμο υπόλοιπο δεν πρέπει να κοινοποιούνται απερίσκεπτα. Οι πληρωμές που πραγματοποιείτε μπορεί να αποκαλύψουν στους απατεώνες τις οικονομικές σας πληροφορίες. Κρατήστε τα για τον εαυτό σας.

Κωδικοί πρόσβασης και αριθμοί PIN

Τα ονόματα χρήστη και οι κωδικοί πρόσβασής σας είναι ακριβώς αυτό, δικά σας. Δεν αποτελούν δημόσιες πληροφορίες και δεν θα πρέπει να μοιράζονται ούτε με φίλους και συγγενείς. Επιπλέον, οι αριθμοί PIN και οι κωδικοί πρόσβασης μίας χρήσης (OTP) δεν πρέπει ποτέ και σε καμία περίπτωση να κοινοποιούνται σε άλλους. Κάτι τέτοιο μπορεί να δώσει σε αγνώστους πρόσβαση στους λογαριασμούς σας και να τους επιτρέψει ακόμη και να κάνουν ανάληψη ή μεταφορά χρημάτων από τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς.

Διεύθυνση κατοικίας και αριθμοί τηλεφώνου

Η διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου σας θα πρέπει να φυλάσσονται αυστηρά όταν βρίσκεστε στο διαδίκτυο. Οι απατεώνες μπορούν να καταχραστούν τις πληροφορίες σας για τα πολλά ψευδώνυμά τους για να εξαπατήσουν ανθρώπους, ενώ τα στοιχεία τους παραπέμπουν σε εσάς.

Πληροφορίες τοποθεσίας

Ενεργά στοιχεία τοποθεσίας είναι αυτά που δημοσιεύετε ή μοιράζεστε εσείς οι ίδιοι, υποδεικνύοντας πού βρίσκεστε ή επιθυμείτε να πάτε. Τα παθητικά δεδομένα τοποθεσίας συλλέγονται από τις εφαρμογές σας στο παρασκήνιο, εφόσον επιτρέπετε αυτή τη ρύθμιση ή/και ενεργοποιείτε την τοποθεσία.

Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη χρήση των κοινωνικών εφαρμογών. Αντ' αυτού, χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα. Ή, αλλάξτε τις ρυθμίσεις/δικαιώματα της εφαρμογής για να αποτρέψετε τη συλλογή και αποστολή δεδομένων τοποθεσίας.

Τακτικές διαδρομές προς τη δουλειά και τα μέρη συνάντησης

Οι δρόμοι και τα μέσα που χρησιμοποιείτε για να πάτε στη δουλειά και στο σπίτι δεν πρέπει να προβάλλονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτόν τον τρόπο, όποιος μπορεί να θέλει να σας εντοπίσει δεν αποκτά απλώς αυτές τις πληροφορίες εύκολα και δωρεάν. Το ίδιο ισχύει και για τα κλαμπ και τα μέρη που συχνάζετε συχνά, όπως οι καφετέριες.

Παράπονα και γκρίνιες στη δουλειά

Αφήστε τα εργασιακά σας θέματα με τους συναδέλφους και το αφεντικό σας να περιοριστούν σε κανάλια όπως τα εργασιακά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα τηλεφωνήματα. Μην πηγαίνετε να τα δημοσιεύετε στα κοινωνικά δίκτυα είτε με καλό είτε με κακό μάτι.

Αποφύγετε να επικρίνετε τον τωρινό σας χώρο εργασίας ή οποιοδήποτε άλλο μέρος που εργαστήκατε. Πρόκειται για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά που αμαυρώνει τη φήμη των συναδέλφων σας στην εργασία και μπορεί να καταστρέψει τις προοπτικές απασχόλησής σας σε άλλες εταιρείες.

Προνομιακές ή εμπιστευτικές πληροφορίες

Κάθε φορά που φεύγετε από μια σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών στην οποία οι πληροφορίες που ανταλλάσσονται δεν προορίζονται για το κοινό, είναι απλώς μια έξυπνη κίνηση να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας. Αποφύγετε να υπερηφανεύεστε στο διαδίκτυο για το πόσο προνομιούχος είστε που γνωρίζετε αυτά που κρατούνται από το κοινό. Έτσι γίνεστε στόχος για οποιονδήποτε χρειάζεται αυτές τις πληροφορίες.

Αυτοενοχοποιητικά στοιχεία

Μια ανατριχιαστική ιστορία στις ειδήσεις για ένα ζευγάρι που έκανε φάρσα στα παιδιά του, κατέγραψε το βίντεο και στη συνέχεια το ανέβασε στο YouTube είναι η δική μας προειδοποιητική ιστορία εδώ. Ο γονέας παρασύρθηκε στη φάρσα του και κατέληξε να χάσει την επιμέλεια 2 παιδιών.

Μια συνηθισμένη μόδα σήμερα είναι η δημιουργία βίντεο TikTok. Μερικοί άνθρωποι φτιάχνουν βίντεο με τον εαυτό τους να πίνει και να οδηγεί, κάτι που αποτελεί τροχαίο αδίκημα σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Είναι επίσης αστείο το γεγονός ότι κάποιοι εργαζόμενοι που δήλωσαν ασθένεια δημοσιεύουν φωτογραφίες τους που διασκεδάζουν την ίδια μέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μόλις το μάθει αυτό ο εργοδότης σας, μπορεί να μείνετε χωρίς δουλειά!

Σχέδια διακοπών

Ίσως να θέλετε να μην καυχιέστε στο διαδίκτυο για τους εξωτικούς προορισμούς διακοπών που σκοπεύετε να επισκεφθείτε. Αυτό συμβαίνει επειδή αφήνετε σε όλους όσους γνωρίζουν πού μένετε να καταλάβουν ότι δεν θα είστε στο σπίτι σας. Οι διαρρήκτες διευκολύνονται να καθαρίσουν το σπίτι σας όταν έχουν αυτές τις πληροφορίες.

Να είστε προσεκτικοί με το τι μοιράζεστε στο διαδίκτυο

Να είστε προσεκτικοί στο δημόσιο Wi-Fi σε καφετέριες και βιβλιοθήκες. Αποφύγετε να κάνετε τις αγορές σας με πιστωτική κάρτα, τις μεταφορές χρημάτων και άλλες οικονομικές συναλλαγές σε δημόσιους χώρους του διαδικτύου. Αυτοί μπορεί να έχουν τρωτά σημεία που εκθέτουν τα δεδομένα σας σε χάκερ.

Κάθε φορά που πουλάτε ή χαρίζετε τον υπολογιστή, το τηλέφωνο ή το tablet σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλα τα δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας, όπως τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τις προσωπικές επαφές του τηλεφώνου σας, τις πληροφορίες και τα έγγραφα που αφορούν την εργασία και τις τραπεζικές συναλλαγές.

Όταν πραγματοποιείτε συναλλαγές με χρήματα από οποιαδήποτε συσκευή σας, βεβαιωθείτε ότι πραγματοποιείτε συναλλαγές μόνο με άτομα ή οργανισμούς που εμπιστεύεστε.

Αναφορά απάτης!
Έχετε πέσει σε μια φάρσα, αγοράσατε ένα ψεύτικο προϊόν; Αναφέρετε τον ιστότοπο και προειδοποιήστε τους άλλους!

Ετικέτες απάτης

#Απάτες διαδικτυακών αγορών #Phishing και κλοπή ταυτότητας #Άλλες απάτες, φάρσες και απάτες #Ψεύτικα ηλεκτρονικά καταστήματα #Απάτες κρυπτονομισμάτων και Bitcoin #Επενδυτικές απάτες #Απάτες στην αγορά #Απάτες προκαταβολών #Ψεύτικο ηλεκτρονικό κατάστημα #Απάτες κακόβουλου λογισμικού #Απάτες συναλλαγών κρυπτογράφησης #Απάτες ερωτικών και γνωριμιών #Απάτες Bait & Switch #Ψεύτικες απάτες προϊόντων (Πλαστές) #Απάτες Giveaway #Ψεύτικες απάτες εργασίας #Εργασία από το σπίτι Απάτες #Απάτες courier & παράδοσης #Απάτες απασχόλησης #Συστήματα Ponzi & πυραμίδων #Απάτες τυχερών παιχνιδιών #Απάτες συνδρομής #Απάτες εξόρυξης κρυπτογράφησης #Απάτες με κάρτες δώρων #Απάτες Amazon #Απάτες ταξιδιών και διακοπών #Απάτες Λοταρία #Απάτη σε συμβιβασμό μέσω email για επιχειρήσεις (BEC) #Απάτες με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες #Απάτες πλαστοπροσωπίας #Φιλανθρωπικές απάτες #Fake IT & Τεχνική Υποστήριξη #Απάτες ιστοσελίδας γνωριμιών ενηλίκων #Τηλεφωνικές απάτες #Απάτες με δωρεάν δώρα και βραβεία #Απάτες ανάκτησης χρημάτων #Απάτες τυχερών παιχνιδιών & στοιχημάτων #Απάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης #Απάτες διαπραγμάτευσης Forex & μετοχών #Απάτες μετανάστευσης #Απάτες ιστοσελίδας βίντεο ενηλίκων #Απάτες διαδικτυακής έρευνας #Απάτες κληρονομικότητας #Ψεύτικη απάτη τιμολογίων #Απάτες ηλεκτρονικών πληρωμών #Απάτες με μηνύματα κειμένου #Απάτες Pay to Click #Απάτες κατοικίδιων ζώων #Εκπαιδευτικές απάτες #Απάτες εξαπάτησης χρημάτων #Απάτες AliExpress #Απάτες στο Facebook #Πιστωτικές απάτες #Παραβίαση δεδομένων #Απάτες στο Instagram #Απάτες βοηθητικών προγραμμάτων #Απάτες Catfishing
Σχετικά με εμάς Χρήσιμες Πληροφορίες Επικοινωνία Αποποίηση ευθυνών
Developed by: scamadviser-logo