Με τις ΗΠΑ να έχουν περάσει στα νοκ-άουτ στάδια και την πληθώρα των ανατροπών που έχουν συμβεί, ήταν ένα σπουδαίο Παγκόσμιο Κύπελλο μέχρι στιγμής. Ωστόσο, οι απατεώνες κάνουν τα συνηθισμένα τους κόλπα και προσπαθούν να εξαπατήσουν μερικούς ανυποψίαστους ανθρώπους με πολλές πολύτιμες προσωπικές πληροφορίες με αυτή την απάτη phishing με θέμα το Παγκόσμιο Κύπελλο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.
Η τακτική αυτής της απάτης δεν διαφέρει πολύ από αυτές που βλέπουμε τακτικά σε απάτες phishing. Αυτή τη φορά, οι απατεώνες στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πολλούς ανθρώπους, ισχυριζόμενοι ότι κέρδισαν 1,5 εκατομμύριο δολάρια σε κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου που χρηματοδοτείται από τη Microsoft, τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) και την κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών Hisense. Φυσικά, όλα αυτά είναι ανοησίες - δεν υπάρχει κανένα βραβείο και οι εταιρείες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα μηνύματα απάτης.
Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ζητά πολλές προσωπικές πληροφορίες. Ξεγελώντας τους ανθρώπους να νομίζουν ότι έχουν κερδίσει μια περιουσία, οι απατεώνες ελπίζουν ότι τα θύματα θα είναι άνετα να τους στείλουν το πλήρες όνομα, τη διεύθυνση, την ηλικία, το επάγγελμα, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, ακόμη και ένα αντίγραφο της ταυτότητάς τους.
Είναι αυτονόητο ότι ένας απατεώνας που έχει όλες αυτές τις πληροφορίες είναι άσχημα νέα. Ακολουθούν μερικά μόνο από τα πράγματα που θα ήθελαν να κάνουν με τις προσωπικές σας πληροφορίες:
Αν συναντήσετε αυτό το email απάτης για το Παγκόσμιο Κύπελλο λαχειοφόρων αγορών ή κάποιο παρόμοιο, μην τσιμπήσετε το δόλωμα. Ακολουθούν ορισμένα κοινά σημάδια ενός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απάτης:
Αν αναρωτιέστε πώς οι απατεώνες κατάφεραν να αποκτήσουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας εξαρχής, δεν είστε οι μόνοι. Τις περισσότερες φορές θα την πάρουν από υπόγεια διαδικτυακά φόρουμ ή από τον σκοτεινό ιστό - δύο μέρη που αποτελούν εστίες κλεμμένων/διαφυγόντων δεδομένων.
Αν θέλετε έναν τρόπο να ελέγξετε αν τα προσωπικά σας δεδομένα - διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, αριθμοί διαβατηρίων και άλλα - έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, σκεφτείτε να ελέγξετε το Trend Micro ID Security. Η εφαρμογή θα σαρώνει το διαδίκτυο και τον σκοτεινό ιστό 24 ώρες το 24ωρο για τα δεδομένα σας, ώστε αν ποτέ διαρρεύσουν, να το μάθετε! Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να μάθετε περισσότερα και να διεκδικήσετε τη δωρεάν δοκιμή 30 ημερών σήμερα.
Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε σε συνεργασία με την Trend Micro