https://whitelabel-manager-production.ams3.digitaloceanspaces.com/thumbs/advertorial-banner-01-1-a481a.jpg_800x.jpg
Ιανουάριος 11, 2024
Συγγραφέας: Adam Collins

Οι πιο πιθανές απάτες που πρέπει να προσέξετε το 2024

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, το ίδιο συμβαίνει και με τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι απατεώνες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ανυποψίαστα άτομα. Η έκθεση Global State of Scams 2023 Report, powered by GASA, δείχνει ότι πάνω από 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια χάθηκαν από απάτες το 2023. Συγκλονιστικό, σωστά; Αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη για μεγαλύτερη επαγρύπνηση, καθώς οι απατεώνες γίνονται όλο και πιο εξελιγμένοι και, χάρη στη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη, πολύ δύσκολο να εντοπιστούν.

Το 2024, το ψηφιακό τοπίο είναι γεμάτο με πιθανές απειλές και είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνετε σε εγρήγορση απέναντι στις διάφορες απάτες που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις προσωπικές πληροφορίες και την οικονομική ασφάλεια.

Αυτό το άρθρο έχει ως στόχο να ρίξει φως στις πιο πιθανές απάτες που πρέπει να προσέξετε το 2024, βοηθώντας τους αναγνώστες να περιηγηθούν στο εξελισσόμενο τοπίο της διαδικτυακής ασφάλειας. Από τις απάτες για την ανακούφιση από καταστροφές έως τα συστήματα με τεχνητή νοημοσύνη, κάθε απειλή θέτει τις δικές της προκλήσεις που απαιτούν ευαισθητοποίηση και προσοχή.

Απάτες ανακούφισης από καταστροφές

Η ανθρωπότητα συχνά ενώνεται για να προσφέρει υποστήριξη και βοήθεια μετά από φυσικές καταστροφές. Δυστυχώς, οι απατεώνες εκμεταλλεύονται επίσης αυτές τις στιγμές για να εκμεταλλευτούν τη γενναιοδωρία των ατόμων. Είτε πρόκειται για πανδημία είτε για φυσικές καταστροφές όπως ο σεισμός της Ιαπωνίας τον Ιανουάριο του 2024, οι απατεώνες τείνουν να επωφελούνται από αυτό.

Το 2023, γίναμε μάρτυρες των τραγικών απάτης του σεισμού της Τουρκίας, που λειτούργησε ως μια οδυνηρή υπενθύμιση της ευπάθειας που συχνά συνοδεύει τέτοιες καταστροφές.

Οι απάτες ανακούφισης από καταστροφές μεταμφιέζονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, εκμεταλλευόμενοι την καλή θέληση όσων επιθυμούν να βοηθήσουν τους πληγέντες. Νομίζοντας ότι κάνετε δωρεά σε ένα ταμείο ανακούφισης έκτακτης ανάγκης, παρέχετε άθελά σας πληροφορίες πιστωτικής κάρτας ή άλλες πληροφορίες ηλεκτρονικής πληρωμής.

Δώστε μόνο σε καθιερωμένες, νόμιμες οργανώσεις. Επισκεφθείτε το GuideStar, το Charity Navigator ή οποιονδήποτε άλλο οργανισμό που εμπιστεύεστε, για να επαληθεύσετε την εγκυρότητα κάθε φιλανθρωπικού οργανισμού που σκέφτεστε να υποστηρίξετε πριν κάνετε δωρεά.

Απάτες με τεχνητή νοημοσύνη

Το 2024, η αλματώδης άνοδος της Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης δεν είναι απλώς εντυπωσιακή, αλλά αποτελεί δίκοπο μαχαίρι, εκθέτοντας τους καταναλωτές σε πρωτοφανείς κινδύνους. Οι απατεώνες, πάντα καιροσκόποι, θα καβαλήσουν αυτό το κύμα ΤΝ, βελτιώνοντας τις ικανότητές τους στην εξαπάτηση σε νέα ύψη. Οι απάτες με τεχνητή νοημοσύνη θα παίζουν πλέον το ρόλο των ψηφιακών χαμαιλεόντων, χρησιμοποιώντας εξελιγμένους αλγορίθμους που θολώνουν τη γραμμή μεταξύ της ανθρώπινης και της δόλιας συμπεριφοράς.

Ακολουθούν διάφορα παραδείγματα για το τι πρέπει να προσέξετε,

  • Η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στη δημιουργία πειστικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων και κειμένων phishing, μιμούμενη επιδέξια τη γνήσια επικοινωνία και μετατρέποντας κάθε κλικ σε ένα ψηφιακό παιχνίδι μαντείας.
  • Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί deepfake βίντεο με διασημότητες, όχι σε blockbusters του Χόλιγουντ, αλλά σε απατηλές διαφημίσεις και συστήματα που αποσκοπούν στο να οδηγήσουν τα θύματα σε ψευδείς επενδύσεις.
  • Η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί για να υποδυθεί φίλους ή συγγενείς, εκτελώντας απάτες με παππούδες/αγαπημένους που χειραγωγούν τα συναισθήματα για χρήματα.
  • Οι απατεώνες εκμεταλλεύονται την ΤΝ για να παριστάνουν τους εργοδότες, αποσπώντας προσωπικές πληροφορίες από ανυποψίαστα άτομα.

Τηλεφωνικές απάτες

phone-449836-1280-a253f.jpg

Πηγή εικόνας: Pixabay

Οι τηλεφωνικές απάτες παραμένουν μια ευρέως διαδεδομένη ανησυχία στον κόσμο της διαδικτυακής εξαπάτησης. Σε αυτές τις απάτες, οι απατεώνες πραγματοποιούν φωνητικές κλήσεις για να εξαπατήσουν τα άτομα ώστε να μοιραστούν ευαίσθητες πληροφορίες ή να χάσουν τα χρήματά τους. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, οι απατεώνες χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα για να εκμεταλλευτούν την εμπιστοσύνη και να δημιουργήσουν πειστικά σενάρια μέσω τηλεφώνου.

Οι συνήθεις τηλεφωνικές απάτες περιλαμβάνουν:

  • Κλήσεις μίμησης: Οι απατεώνες προσποιούνται ότι είναι έγκυρες προσωπικότητες, όπως κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι της αστυνομίας ή πάροχοι υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, προκαλώντας φόβο ή επείγουσα ανάγκη για να αποσπάσουν πληροφορίες ή πληρωμές.
  • Απομίμηση ταυτότητας καλούντος: Χρησιμοποιώντας τεχνολογία για να χειραγωγήσουν τις πληροφορίες ταυτότητας καλούντος, οι απατεώνες κάνουν να φαίνεται ότι καλούν από αξιόπιστη πηγή, αυξάνοντας την πιθανότητα τα θύματα να απαντήσουν στην κλήση.
  • Ψεύτικες κλήσεις για βραβεία ή κληρώσεις: Τα θύματα δέχονται κλήσεις που ισχυρίζονται ότι κέρδισαν κάποιο βραβείο ή λαχείο, αλλά για να το διεκδικήσουν πρέπει να δώσουν προσωπικές πληροφορίες ή να πληρώσουν προκαταβολικά τέλη.
  • Απάτες τεχνικής υποστήριξης: Οι απατεώνες παριστάνουν τους πράκτορες τεχνικής υποστήριξης, πείθουν τα άτομα ότι οι συσκευές τους έχουν προβλήματα και ζητούν απομακρυσμένη πρόσβαση ή πληρωμή για περιττές υπηρεσίες.

Για να προφυλαχθείτε από τις τηλεφωνικές απάτες, είναι ζωτικής σημασίας να παραμένετε επιφυλακτικοί απέναντι σε απροσδόκητες κλήσεις, να επαληθεύετε ανεξάρτητα την ταυτότητα του καλούντος και να αποφεύγετε να μοιράζεστε προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες μέσω τηλεφώνου.

Απάτες μέσω γραπτών μηνυμάτων

Όπως και οι τηλεφωνικές απάτες, έτσι και οι απάτες μέσω γραπτών μηνυμάτων έχουν γίνει όλο και πιο εξελιγμένες και διαδεδομένες στην εκμετάλλευση της ψηφιακής επικοινωνίας για παραπλανητικούς σκοπούς. Αυτές οι απάτες εκμεταλλεύονται την αμεσότητα των μηνυμάτων κειμένου για να εξαπατήσουν τα άτομα ώστε να αποκαλύψουν προσωπικές πληροφορίες ή να πέσουν σε δόλια σχέδια.

2024-1-1a478.jpg

Πηγή: Πηγή: Which?

Οι συνήθεις απάτες με γραπτά μηνύματα περιλαμβάνουν:

  • Smishing (SMS Phishing): Οι απατεώνες στέλνουν παραπλανητικά μηνύματα κειμένου παριστάνοντας νόμιμες οντότητες, όπως τράπεζες ή κυβερνητικές υπηρεσίες, για να εξαπατήσουν τους παραλήπτες ώστε να κάνουν κλικ σε κακόβουλους συνδέσμους ή να μοιραστούν ευαίσθητες πληροφορίες.
  • Pharming: Παρόμοια με το phishing, το pharming περιλαμβάνει την αποστολή κειμένων που ανακατευθύνουν τους παραλήπτες σε δόλιους ιστότοπους, με στόχο τη συλλογή στοιχείων σύνδεσης ή οικονομικών στοιχείων.
  • Απάτες συνδρομής: Τα θύματα λαμβάνουν ανεπιθύμητα μηνύματα κειμένου που ισχυρίζονται ότι έχουν εγγραφεί σε μια υπηρεσία, με επακόλουθες χρεώσεις εάν δεν αποχωρήσουν, οδηγώντας σε οικονομικές απώλειες.
  • Ψεύτικες φιλανθρωπικές εκκλήσεις: Οι απατεώνες εκμεταλλεύονται τη συμπόνια των ατόμων στέλνοντας μηνύματα με τα οποία ζητούν δωρεές για ψεύτικες φιλανθρωπικές οργανώσεις, εκμεταλλευόμενοι την καλή θέληση σε περιόδους κρίσης.
2024-2-d2f74.jpg

Πηγή: Apple

Για να προστατευτείτε από απάτες μέσω κειμένου, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί σε μη ζητηθέντα μηνύματα, να αποφεύγετε να κάνετε κλικ σε συνδέσμους από άγνωστες πηγές και να ελέγχετε τη νομιμότητα οποιουδήποτε απροσδόκητου αιτήματος για προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες.

Απάτες phishing

Στο ψηφιακό πεδίο, οι απάτες phishing παραμένουν μια επίμονη και πονηρή απειλή, χρησιμοποιώντας δόλιες τακτικές για να εξαπατήσουν τα άτομα ώστε να αποκαλύψουν ευαίσθητες πληροφορίες. Σε αντίθεση με τις απάτες μέσω τηλεφώνου και γραπτών μηνυμάτων που βασίζονται στην άμεση επικοινωνία, το phishing λειτουργεί μέσω φαινομενικά αξιόπιστων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνυμάτων που οδηγούν τους παραλήπτες σε δόλιους ιστότοπους ή τους προτρέπουν να αποκαλύψουν εμπιστευτικά δεδομένα.

2024-3-3e5b8.png

Τα βασικά χαρακτηριστικά των απάτης phishing περιλαμβάνουν:

  • Παραποίηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Συχνά μιμούνται αξιόπιστους οργανισμούς ή άτομα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη.
  • Παραπλανητικοί σύνδεσμοι: Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ηλεκτρονικού "ψαρέματος" περιέχουν μεταμφιεσμένους συνδέσμους, οι οποίοι, όταν πατηθούν, ανακατευθύνουν τους χρήστες σε δόλιους ιστότοπους που έχουν σχεδιαστεί για τη συλλογή στοιχείων σύνδεσης ή την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού.
  • Μίμηση: Οι απατεώνες μιμούνται αξιόπιστες οντότητες, όπως συναδέλφους, φίλους ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δημιουργώντας ψευδή αίσθηση επείγοντος για να ωθήσουν τους παραλήπτες να αναλάβουν άμεση δράση.
  • Spear Phishing: Αυτή η στοχευμένη μορφή phishing προσαρμόζει τα μηνύματα σε συγκεκριμένα άτομα ή οργανισμούς, χρησιμοποιώντας συχνά προσωπικές πληροφορίες για να αυξήσει την αξιοπιστία και τα ποσοστά επιτυχίας.
2024-4-22da7.png

Ένας απατεώνας που παριστάνει τον Σύνδεσμο Αυτοκινήτων Ηνωμένων Υπηρεσιών (USAA)

Ρομαντικές απάτες

Στον διαδικτυακό κόσμο του έρωτα, οι απάτες ρομαντισμού εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη όσων αναζητούν συντροφικότητα. Μια ιδιαίτερα αποκαρδιωτική παραλλαγή αφορά τις περιβόητες απάτες "χοιροσφαγείου", όπου οι απατεώνες κατασκευάζουν περίτεχνες ιστορίες για να χειραγωγήσουν τα θύματα συναισθηματικά και οικονομικά. Τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν τους "πρόωρους ρομαντικούς" - άτομα που βιάζονται να ενσκήψουν σε βαθιά συναισθήματα και δεσμεύσεις πολύ γρήγορα. Μια άλλη κόκκινη σημαία είναι τα συχνά αιτήματα χάρης, ιδίως αυτά που αφορούν οικονομική βοήθεια.

Οι απατεώνες συχνά πλέκουν ιστορίες για καθυστερημένες επισκέψεις, επικαλούμενοι ως αιτία οικονομικές δυσχέρειες. Είναι σημαντικό να παραμείνετε προσεκτικοί όταν δημιουργείτε διαδικτυακές συνδέσεις και να προσέχετε αυτά τα σημάδια για να προστατευτείτε από το να πέσετε θύμα απατηλών ρομαντικών απάτης. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας για το ρομαντικό μάντρα του 2024.

Απάτες κρυπτονομισμάτων

Η έκρηξη των κρυπτονομισμάτων μπορεί να μην είναι τόσο εμφανής όσο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά το ενδιαφέρον παραμένει τεράστιο. Εν μέσω αυτής της συνεχιζόμενης γοητείας, η διαφαινόμενη απειλή απάτης κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο τους ανυποψίαστους επενδυτές. Εκμεταλλευόμενοι τη γοητεία των ψηφιακών νομισμάτων, οι απατεώνες χρησιμοποιούν επιδέξια παραπλανητικά σχήματα για να χειραγωγήσουν τα άτομα. Η πλοήγηση σε αυτό το τοπίο απαιτεί επαγρύπνηση, τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων και προσεκτική εξέταση για την αποτροπή αυτών των διαδεδομένων απειλών.

Το 2024, οι συνήθεις απάτες με κρυπτονομίσματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Ψεύτικες αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICOs): Οι απατεώνες θα δημιουργήσουν δόλιες ICOs, δελεάζοντας τους επενδυτές με υποσχέσεις για υψηλές αποδόσεις σε νέα, ανύπαρκτα κρυπτονομίσματα.
  • Phishing: Οι απατεώνες θα χρησιμοποιούν ψεύτικους ιστότοπους και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εξαπατήσουν τους χρήστες ώστε να αποκαλύψουν τα διαπιστευτήρια του πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων ή τα ιδιωτικά κλειδιά τους.
  • Συστήματα Ponzi: Οι απατεώνες θα δελεάσουν τους επενδυτές με υποσχέσεις εγγυημένων αποδόσεων, χρησιμοποιώντας κεφάλαια από νέους επενδυτές για να εξοφλήσουν προηγούμενους χρηματοδότες μέχρι να καταρρεύσει το σύστημα.
  • Μίμηση ανταλλακτηρίων: Οι απατεώνες θα δημιουργήσουν ψεύτικες πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, εξαπατώντας τους χρήστες να καταθέσουν κεφάλαια που δεν επιστρέφονται ποτέ.
  • Ψεύτικα πορτοφόλια και εφαρμογές: Κακόβουλες εφαρμογές και πορτοφόλια θα εξαπατήσουν τους χρήστες, προσποιούμενα τα νόμιμα εργαλεία, αλλά είναι σχεδιασμένα για να κλέβουν τα χαρτοφυλάκια κρυπτονομισμάτων.

Απάτες απασχόλησης

Το 2024, η αναζήτηση νόμιμων ευκαιριών απασχόλησης θα σκιάζεται από την επίμονη απειλή των απάτης στην απασχόληση, που περιλαμβάνει μια σειρά από απατηλές τακτικές που θα εκμεταλλεύονται τις φιλοδοξίες των ατόμων που αναζητούν εργασία. Μια σχεδόν εγγυημένη μορφή θα είναι οι απάτες με την εργασία από το σπίτι, όπου οι απατεώνες θα εκμεταλλεύονται την αυξανόμενη επιθυμία για απομακρυσμένη εργασία.

Οι απάτες με εργασία από το σπίτι συνήθως περιλαμβάνουν:

  • Ψεύτικες προσφορές εργασίας: Οι απατεώνες θα παριστάνουν τους νόμιμους εργοδότες, προσφέροντας δελεαστικές ευκαιρίες εργασίας που υπόσχονται υψηλές αποδοχές για ελάχιστη προσπάθεια.
  • Πληρωμή για εξοπλισμό: Τα θύματα μπορεί να κληθούν να πληρώσουν προκαταβολικά για υποτιθέμενο εξοπλισμό εργασίας ή εκπαιδευτικό υλικό, μόνο για να ανακαλύψουν ότι η υποσχόμενη εργασία δεν υλοποιείται ποτέ.
  • Ψάρεμα για προσωπικές πληροφορίες: Οι απατεώνες θα ζητήσουν ευαίσθητες πληροφορίες με το πρόσχημα των απαραίτητων διαδικασιών εισαγωγής, θέτοντας τα θύματα σε κίνδυνο κλοπής ταυτότητας.
  • Απάτες υπερχρέωσης: Τα θύματα μπορεί να λάβουν απατηλές επιταγές ή πληρωμές, με τους απατεώνες να ζητούν την επιστροφή ενός μέρους, αφήνοντας το θύμα υπεύθυνο για ολόκληρο το ποσό όταν η αρχική πληρωμή είναι ακάλυπτη.
  • Money Mule Scams: Κάποιοι αναζητούντες εργασία μπορεί να πέσουν θύματα απάτης Money Mule, όπου θα βοηθήσουν εγκληματίες να μεταφέρουν παράνομα χρήματα για λογαριασμό τους.

Για να προφυλαχθούν από απάτες στον τομέα της απασχόλησης, οι αναζητούντες εργασία θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε μη ζητηθείσες προσφορές εργασίας, να διεξάγουν ενδελεχή έρευνα σχετικά με τους υποψήφιους εργοδότες, να αποφεύγουν τα αιτήματα προκαταβολικής πληρωμής και να είναι επιφυλακτικοί σε υπερβολικά προσοδοφόρες ευκαιρίες που φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές.

Απάτες ηλεκτρονικών αγορών

Το 2024, το ψηφιακό καλάθι αγορών μπορεί να μην είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται. Καθώς περιηγείστε στους διαδρόμους του ηλεκτρονικού εμπορίου, να είστε σε επιφυλακή για κάποιους ύπουλους χαρακτήρες που είναι έτοιμοι να αποσπάσουν περισσότερα από τα στοιχεία της κάρτας σας.

Μείνετε προσεκτικοί:

  • Mirror Mirror, Who's the Fakest of Them All: Οι απατεώνες θα παίξουν το παιχνίδι της μεταμφίεσης ως νόμιμα ηλεκτρονικά καταστήματα, ελπίζοντας ότι δεν θα παρατηρήσετε το παιχνίδι της απομίμησης μέχρι να είναι πολύ αργά.
  • Δόλωμα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" στα εισερχόμενά σας: Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαίνονται πολύ καλά για να είναι αληθινά μπορεί να είναι phishing για κάτι περισσότερο από φιλοφρονήσεις. Κάντε προσεκτικά κλικ για να αποφύγετε να γαντζωθείτε.
  • Παζάρια ή παγίδες: Δεν είναι κάθε προσφορά κλεψιά. Κάποιες είναι απλώς περίτεχνες παγίδες που σας περιμένουν να τσιμπήσετε το δόλωμα.
  • Χώρα των θαυμάτων: Μπείτε στην κουνελότρυπα των απομιμήσεων, όπου αυτό που παραγγείλατε δεν είναι αυτό που παίρνετε και το πάρτι τσαγιού αντικαθίσταται από μια ταλαιπωρία επιστροφής χρημάτων.
  • Facebook Fantasyland: Οι διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά σε πλατφόρμες όπως το Facebook Marketplace, μπορούν να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για προϊόντα που είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά. Μην αφήσετε τη γοητεία της κύλισης να σας οδηγήσει σε ένα απατηλό μονοπάτι.

Καθώς ξεκινάτε την περιπέτεια των ψηφιακών αγορών σας, οπλιστείτε με ένα οξυδερκές μάτι, ελέγξτε ξανά το εικονικό καλάθι και θυμηθείτε: ότι δεν οδηγεί κάθε κλικ σε θησαυρό- μερικές φορές, οδηγεί σε προδοσία.

Τελική γραμμή

Στο διαρκώς διευρυνόμενο ψηφιακό τοπίο των κλικ και των καλαθιών, οι απάτες παραμονεύουν σαν άτακτες σκιές. Καθώς κυνηγάμε ευκαιρίες και περιηγούμαστε στα σοκάκια του διαδικτύου, ας θυμόμαστε: Οι απάτες είναι οι απρόσκλητοι επισκέπτες στην ψηφιακή γιορτή. Μεταμφιέζονται σε ευκαιρίες, παίζουν κρυφτό στα εισερχόμενά μας και χορεύουν στις σκιές των φαινομενικά δελεαστικών προσφορών. Γι' αυτό, γίνετε ο έμπειρος πλοηγός αυτού του ψηφιακού εδάφους. Εμπιστευτείτε, αλλά επαληθεύστε. Κάντε κλικ, αλλά εξετάστε προσεκτικά.

Σε αυτό το διαδικτυακό βασίλειο, το να είστε έξυπνοι δεν είναι απλώς μια δεξιότητα- είναι το μυστικό σας όπλο ενάντια στις σκανδαλώδεις σκιές που ευδοκιμούν σε ανυποψίαστους τυχοδιώκτες. Μείνετε σοφοί, μείνετε ασφαλείς και μακάρι τα κλικ σας να οδηγούν πάντα σε πραγματικούς θησαυρούς.

Πηγή εικόνας: Pixabay

Αναφορά απάτης!
Έχετε πέσει σε μια φάρσα, αγοράσατε ένα ψεύτικο προϊόν; Αναφέρετε τον ιστότοπο και προειδοποιήστε τους άλλους!

Ετικέτες απάτης

#Απάτες διαδικτυακών αγορών #Phishing και κλοπή ταυτότητας #Άλλες απάτες, φάρσες και απάτες #Απάτες κρυπτονομισμάτων και Bitcoin #Ψεύτικα ηλεκτρονικά καταστήματα #Επενδυτικές απάτες #Απάτες στην αγορά #Απάτες προκαταβολών #Απάτες συναλλαγών κρυπτογράφησης #Απάτες κακόβουλου λογισμικού #Ψεύτικο ηλεκτρονικό κατάστημα #Απάτες ερωτικών και γνωριμιών #Ψεύτικες απάτες προϊόντων (Πλαστές) #Απάτες Bait & Switch #Απάτες Giveaway #Ψεύτικες απάτες εργασίας #Απάτες courier & παράδοσης #Απάτες απασχόλησης #Απάτες τυχερών παιχνιδιών #Απάτες συνδρομής #Εργασία από το σπίτι Απάτες #Απάτες εξόρυξης κρυπτογράφησης #Συστήματα Ponzi & πυραμίδων #Απάτες Amazon #Απάτες με κάρτες δώρων #Απάτη σε συμβιβασμό μέσω email για επιχειρήσεις (BEC) #Απάτες Λοταρία #Απάτες ταξιδιών και διακοπών #Απάτες με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες #Fake IT & Τεχνική Υποστήριξη #Τηλεφωνικές απάτες #Απάτες με δωρεάν δώρα και βραβεία #Φιλανθρωπικές απάτες #Απάτες ιστοσελίδας γνωριμιών ενηλίκων #Απάτες ανάκτησης χρημάτων #Απάτες πλαστοπροσωπίας #Απάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης #Απάτες τυχερών παιχνιδιών & στοιχημάτων #Απάτες μετανάστευσης #Απάτες κληρονομικότητας #Ψεύτικη απάτη τιμολογίων #Απάτες διαπραγμάτευσης Forex & μετοχών #Απάτες με μηνύματα κειμένου #Απάτες Pay to Click #Απάτες διαδικτυακής έρευνας #Απάτες κατοικίδιων ζώων #Απάτες ιστοσελίδας βίντεο ενηλίκων #Απάτες ηλεκτρονικών πληρωμών #Εκπαιδευτικές απάτες #Απάτες εξαπάτησης χρημάτων #Απάτες AliExpress #Πιστωτικές απάτες #Παραβίαση δεδομένων #Απάτες στο Instagram #Απάτες βοηθητικών προγραμμάτων #Απάτες Catfishing
Σχετικά με εμάς Χρήσιμες Πληροφορίες Επικοινωνία Αποποίηση ευθυνών
Developed by: scamadviser-logo