Σε αυτή την τελευταία απάτη, οι άνθρωποι έχασαν εκατομμύρια, καθώς οι απατεώνες βρήκαν έναν τρόπο να εξαπατούν τους ανθρώπους. Η εφαρμογή IDA app ξεκίνησε όπως κάθε άλλη επενδυτική απάτη, υποσχόμενη να βγάλει εκατομμύρια για όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει.
Όπως τα περισσότερα συστήματα Ponzi, η εφαρμογή IDA υποσχόταν εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις και εύκολα χρήματα. Τι πήγε λοιπόν στραβά και υπήρχαν προειδοποιητικά σημάδια που οι άνθρωποι μπορεί να αγνόησαν; Ελάτε μαζί μας καθώς συζητάμε τα πάντα που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή IDA, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο στήθηκε και του τρόπου με τον οποίο μπορείτε να αναγνωρίσετε μια απάτη.
Η πλατφόρμα συναλλαγών IDA στο Πακιστάν κατέληξε να είναι ένα σύστημα Ponzi και όταν έκλεισε εν μία νυκτί, είχε ως αποτέλεσμα απώλειες εκατομμυρίων. Η εταιρεία χρησιμοποίησε πολλούς YouTubers και παραγωγούς ψηφιακού περιεχομένου για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Αυτοί οι YouTubers εξαπάτησαν τις ήδη απελπισμένες μάζες να επενδύσουν και να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες.
Τα χρήματα των νέων μαζεύονται για την IDA με την υπόσχεση υψηλών κερδών, αλλά τελικά, όπως και τα προηγούμενα σχέδια, καταρρέει, αφήνοντας πίσω της καταστροφή. Η πλατφόρμα εγγυόταν στους χρήστες κέρδη μετά την πάροδο ενός μήνα.
Ανακαλύφθηκε ότι στους επενδυτές υποσχέθηκαν 5 δολάρια για κάθε 35 δολάρια που επένδυαν, οδηγώντας σημαντικό αριθμό ανθρώπων να ξοδέψουν τα χρήματα που είχαν κερδίσει με κόπο σε ένα πρόγραμμα εμπορίας κρυπτονομισμάτων.
Οι άνθρωποι παρασύρθηκαν από τις όμορφες πληρωμές και την υπόσχεση ότι μπορούσαν να κάνουν ανάληψη ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, όπως και σε κάθε άλλο σύστημα Ponzi, μόνο μια χούφτα ανθρώπων μπορούσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους.
Όπως και σε κάθε άλλη απάτη, υπάρχουν πάντα προειδοποιητικά σημάδια. Για την εφαρμογή IDA, υπήρχαν μερικά που οι άνθρωποι μπορεί να αγνόησαν. Εδώ είναι μόνο μερικά από αυτά:
Συνολικά, εκατομμύρια χάθηκαν από απατεώνες που βρήκαν έναν τρόπο να εξαπατήσουν τους ανθρώπους με την πλατφόρμα συναλλαγών IDA. Ακριβώς όπως και στην CryptoZoo, χρησιμοποιήθηκαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι influencers για να πείσουν τους ανθρώπους να επενδύσουν σε ένα απατηλό σύστημα.
Η πλατφόρμα συναλλαγών IDA ακολούθησε το μοτίβο που ακολουθούν τα περισσότερα σχήματα Ponzi, όπου υπόσχονται γρήγορες και εύκολες αποδόσεις, αλλά μόνο μια χούφτα ανθρώπων ήταν σε θέση να αποσύρουν χρήματα. Οι άνθρωποι που είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τις απάτες συναλλαγών και επενδύσεων μπορούν να αποφύγουν να χάσουν χρήματα από απατεώνες.
Να είστε σε εγρήγορση και να προσέχετε κάθε πλατφόρμα που υπόσχεται υψηλές αποδόσεις με ελάχιστα έως καθόλου σημάδια για το τι πραγματικά κάνουν για να βγάλουν χρήματα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή.