https://whitelabel-manager-production.ams3.digitaloceanspaces.com/thumbs/banner-2852b.png_800x.png
Απρίλιος 8, 2022
Συγγραφέας: Trend Micro

Facebook Messenger απάτη phishing με τέσσερις λέξεις

Αυτό το άρθρο προέρχεται από την Trend Micro.

Οι χρήστες του Facebook Messenger καλούνται να αγνοήσουν ένα μήνυμα phishing τεσσάρων λέξεων που κάνει αυτή τη στιγμή το γύρο του κόσμου. Οι απατεώνες, που παριστάνουν τους φίλους στο Facebook, στέλνουν μηνύματα με τις λέξεις "κοίτα τι βρήκα" που συνοδεύονται από ένα emoji με γελαστό πρόσωπο.

"Κοίτα τι βρήκα" Απάτη

Αυτό που "βρήκαν" είναι ένας κακόβουλος σύνδεσμος phishing - ο στόχος είναι να κάνουν το επίδοξο θύμα να τον πατήσει. Ο σύνδεσμος θα μεταφέρει τον χρήστη σε έναν ψεύτικο ιστότοπο, όπου θα του ζητηθεί να εισάγει τα στοιχεία σύνδεσής του στο Facebook. Αυτό θα επιτρέψει στον απατεώνα να κλέψει προσωπικές πληροφορίες ή/και να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή του θύματος.

01-afe2c.jpg
Πηγή: 7News.com.au


Αυτή η απάτη - και παραλλαγές της - υπάρχει στην πραγματικότητα εδώ και χρόνια, αλλά έχει παρατηρηθεί μια πρόσφατη έξαρση. Ένας άλλος τύπος που πρέπει να προσέξετε είναι το μήνυμα "είσαι εσύ σε αυτό το βίντεο;". Τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν: την έλλειψη χαιρετισμού, την πρόχειρη γραμματική και μια ακαταλαβίστικη διεύθυνση URL.

Εν ολίγοις, μην κάνετε κλικ στον σύνδεσμο! Η καλύτερη άμυνα είναι η αγνόηση, η διαγραφή ή/και η αναφορά. Θα σας συνιστούσαμε να δοκιμάσετε και το Trend Micro Check, την επέκταση του προγράμματος περιήγησης "όλα σε ένα" για τον εντοπισμό απάτης, επιθέσεων phishing, κακόβουλου λογισμικού και επικίνδυνων συνδέσμων - είναι ΔΩΡΕΑΝ!

02-4c492.png

Αφού συνδέσετε το Trend Micro Check, θα μπλοκάρει αυτόματα τους επικίνδυνους ιστότοπους! Είναι διαθέσιμο σε Safari, Google Chrome και Microsoft Edge.

Ανατρέξτε σε αυτή τη σελίδα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Trend Micro Check.

Τέλος, αν βρήκατε αυτή την προειδοποίηση χρήσιμη, παρακαλούμε να τηΜΟΙΡΑΣΕΤΕμε τους φίλους και την οικογένειά σας για να βοηθήσετε να παραμείνει η διαδικτυακή κοινότητα ασφαλής και προστατευμένη.

Αναφορά απάτης!
Έχετε πέσει σε μια φάρσα, αγοράσατε ένα ψεύτικο προϊόν; Αναφέρετε τον ιστότοπο και προειδοποιήστε τους άλλους!

Ετικέτες απάτης

#Απάτες διαδικτυακών αγορών #Phishing και κλοπή ταυτότητας #Άλλες απάτες, φάρσες και απάτες #Ψεύτικα ηλεκτρονικά καταστήματα #Απάτες κρυπτονομισμάτων και Bitcoin #Επενδυτικές απάτες #Απάτες στην αγορά #Απάτες προκαταβολών #Ψεύτικο ηλεκτρονικό κατάστημα #Απάτες κακόβουλου λογισμικού #Απάτες συναλλαγών κρυπτογράφησης #Απάτες ερωτικών και γνωριμιών #Απάτες Bait & Switch #Ψεύτικες απάτες προϊόντων (Πλαστές) #Απάτες Giveaway #Ψεύτικες απάτες εργασίας #Εργασία από το σπίτι Απάτες #Απάτες courier & παράδοσης #Απάτες απασχόλησης #Συστήματα Ponzi & πυραμίδων #Απάτες τυχερών παιχνιδιών #Απάτες συνδρομής #Απάτες εξόρυξης κρυπτογράφησης #Απάτες με κάρτες δώρων #Απάτες Amazon #Απάτες ταξιδιών και διακοπών #Απάτες Λοταρία #Απάτη σε συμβιβασμό μέσω email για επιχειρήσεις (BEC) #Απάτες με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες #Απάτες πλαστοπροσωπίας #Φιλανθρωπικές απάτες #Fake IT & Τεχνική Υποστήριξη #Απάτες ιστοσελίδας γνωριμιών ενηλίκων #Τηλεφωνικές απάτες #Απάτες με δωρεάν δώρα και βραβεία #Απάτες ανάκτησης χρημάτων #Απάτες τυχερών παιχνιδιών & στοιχημάτων #Απάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης #Απάτες διαπραγμάτευσης Forex & μετοχών #Απάτες μετανάστευσης #Απάτες ιστοσελίδας βίντεο ενηλίκων #Απάτες διαδικτυακής έρευνας #Απάτες κληρονομικότητας #Ψεύτικη απάτη τιμολογίων #Απάτες ηλεκτρονικών πληρωμών #Απάτες με μηνύματα κειμένου #Απάτες Pay to Click #Απάτες κατοικίδιων ζώων #Εκπαιδευτικές απάτες #Απάτες εξαπάτησης χρημάτων #Απάτες AliExpress #Απάτες στο Facebook #Πιστωτικές απάτες #Παραβίαση δεδομένων #Απάτες στο Instagram #Απάτες βοηθητικών προγραμμάτων #Απάτες Catfishing
Σχετικά με εμάς Χρήσιμες Πληροφορίες Επικοινωνία Αποποίηση ευθυνών
Developed by: scamadviser-logo