Αυτό το άρθρο προέρχεται από την Trend Micro.
Στα Windows 10, το Microsoft Defender Antivirus είναι η προεπιλεγμένη προστασία κυβερνοασφάλειας από ιούς, spyware, κακόβουλο λογισμικό και ransomware. Δεδομένης της πανταχού παρουσίας του στους χρήστες υπολογιστών, οι απατεώνες το χρησιμοποιούν ως όχημα για να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου phishing σε επίδοξα θύματα.
Στην απάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Windows Defender, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στέλνουν email με το πρόσχημα του Microsoft Store. Θα παρουσιάσουν ένα ψεύτικο τιμολόγιο και θα σας πουν ότι είτε έχετε ήδη χρεωθεί με το τέλος συνδρομής του Defender είτε ότι επίκειται η πληρωμή της συναλλαγής.
[Κείμενο: Σας ευχαριστούμε για τη χρήση των υπηρεσιών μας. Αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αφορά την αγορά του Microsoft defender. Παρακαλούμε ελέγξτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες του τιμολογίου. Αγαπητέ συνεργάτη, εάν θεωρείτε τις παραπάνω πληροφορίες λανθασμένες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το στέλεχος εξυπηρέτησης πελατών μας για την επίλυση του ζητήματος. Εάν δεν κάνατε αυτή την αγορά ή θέλετε να ακυρώσετε την αγορά σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το στέλεχος εξυπηρέτησης πελατών μας, ο οποίος θα σας βοηθήσει να λάβετε πλήρη επιστροφή του ποσού σας. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών μας εντός 48 ωρών από την παραλαβή των στοιχείων αυτού του τιμολογίου. Επικοινωνήστε με τον εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών: +1(845) 315-6872.]
Θα υπάρχει αριθμός τηλεφώνου, σύνδεσμος ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να επικοινωνήσετε μαζί του προκειμένου να ακυρώσετε ή να αμφισβητήσετε την πληρωμή. Αυτός είναι ο πυρήνας της απάτης, καθώς κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας οι απατεώνες θα προσπαθήσουν να σας βάλουν να εισάγετε ή να μεταβιβάσετε ευαίσθητες προσωπικές και τραπεζικές πληροφορίες. Μην γίνετε θύμα τους!
Για αρχή, το Microsoft Defender Antivirus είναι εντελώς δωρεάν για τους χρήστες των Windows, καθώς είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα. Δεν θα επιβαρυνθείτε ΠΟΤΕ με κάποια χρέωση για τη χρήση του.
Ποτέ μην καλείτε αριθμούς, μην ανοίγετε συνημμένα αρχεία ή συνδέσμους σε απροσδόκητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δώστε προσοχή στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούνται. Εταιρείες όπως η Microsoft ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιούν διακομιστές της Google για τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους - ούτε έχουν τυχαία ονόματα και αριθμούς στη διεύθυνσή τους, ιδίως για δημόσια επικοινωνία.
[Αυτό είναι μια ψεύτικη ανοησία.]
Εάν έχετε αμφιβολίες, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε απευθείας με την εταιρεία και να επιβεβαιώσετε οποιαδήποτε αλληλογραφία μαζί της - εναλλακτικά, συνδεθείτε στον επίσημο λογαριασμό σας στον ιστότοπό της και θα πρέπει να έχετε ειδοποιήσεις και εκεί, εάν έλαβε χώρα κάποιο συμβάν που σχετίζεται με τον λογαριασμό. Τέλος, προσέξτε τα γραμματικά λάθη και τις αποκλίσεις στα λογότυπα που χρησιμοποιούνται, καθώς αυτά αποτελούν προδοτικά σημάδια.
Αν θέλετε μια βοήθεια πού και πού για να ξεχωρίζετε τα γεγονότα από τη φαντασία, γιατί να μην δοκιμάσετε και το Trend Micro Check; Θα αναλύσει δηλώσεις, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συνδέσμους, ενημερώνοντάς σας για τυχόν ασυμφωνίες ή ύποπτα χαρακτηριστικά.
Όπως πάντα, αν αυτό το άρθρο σας βοήθησε, παρακαλούμε να το ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ με φίλους και συγγενείς!