Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, θα πρέπει πάντα να εξετάζετε προσεκτικά τις υπηρεσίες στις οποίες εγγράφεστε. Ορισμένες υπηρεσίες έχουν μια παραπλανητική πλευρά. Εάν δεν έχετε εγγραφεί για την υπηρεσία, μην τους πληρώσετε. Μην ενδίδετε σε επίμονες απαιτήσεις ή απειλές.
Ένα τόσο σημαντικό πράγμα όπως το κόστος και η περίοδος της υπηρεσίας θα έπρεπε να τοποθετείται στο πιο ορατό σημείο. Οι πάροχοι υπηρεσιών που κρύβουν αυτά τα στοιχεία ή τα καθιστούν δυσεύρετα είναι πιθανότατα απατεώνες.
Η Αυστραλιανή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Επενδύσεων (ASIC), προειδοποιεί τις επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες σε αυτήν για μια απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ζητά χρήματα. Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ισχυρίζεται ότι τα χρήματα είναι για "τέλη καταχώρισης" και στη συνέχεια ζητά προσωπικά στοιχεία για την ανανέωση της επωνυμίας της επιχείρησης. Παρέχει επίσης έναν σύνδεσμο για να συμπληρώσετε εκ νέου τα στοιχεία και στη συνέχεια να προχωρήσετε στην πληρωμή.
Ακολουθεί ένα δείγμα εικόνας από την ASIC
Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι μικρές επιχειρήσεις εξαπατώνται από τους παρόχους υπηρεσιών τους είναι τα πλαστά, κατασκευασμένα ή φουσκωμένα τιμολόγια. Θα πρέπει να αποτελεί επιχειρηματική πρακτική σας να εξετάζετε τι σας χρεώνουν πριν κάνετε την πληρωμή. Ορισμένοι απατεώνες θα εγγράψουν την επιχείρησή σας για μια υπηρεσία, ειδικά τις ψηφιακές υπηρεσίες, και στη συνέχεια θα απαιτήσουν πληρωμή όταν στείλουν το τιμολόγιό τους. Ελπίζουν ότι το άτομο που πληρώνει τα τιμολόγιά σας υποθέτει ότι πρόκειται για κάτι που χρησιμοποιεί η επιχείρηση.
Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν και τα υπερτιμολογημένα τιμολόγια. Μερικές φορές μπορεί να λάβετε μια υπερτιμολόγηση για μια υπηρεσία που χρησιμοποιεί η επιχείρησή σας.
Ο απλός κανόνας εδώ είναι ο εξής: αν δεν έχετε κάνει συνδρομή, ΜΗΝ πληρώσετε.
Οι επιχειρήσεις μπορεί να δέχονται κλήσεις από προμηθευτές για να επιβεβαιώσουν τη διεύθυνσή τους ή να λάβουν ένα δωρεάν δείγμα. Συχνά παραπλανώνται και πιστεύουν ότι πρόκειται απλώς για επιβεβαίωση της διεύθυνσής τους ή για αίτημα λήψης δωρεάν δείγματος. Αλλά όταν το κάνουν, το προϊόν παραδίδεται και στη συνέχεια ζητείται η πληρωμή.
Δεν είναι όλες οι υπηρεσίες προώθησης στο διαδίκτυο γνήσιες και επωφελείς για την επιχείρησή σας. Ο συνήθης τρόπος με τον οποίο λειτουργούν αυτές οι απάτες είναι ο απατεώνας να αναφέρει χαμηλό αρχικό κόστος για την υπηρεσία. Στη συνέχεια, αργότερα απαιτεί αυτά τα υψηλά ποσά ισχυριζόμενος ότι τα χαμηλά ποσά δεν ισχύουν στην περίπτωσή σας για τον ένα ή τον άλλο λόγο.
Οι επαγγελματικοί κατάλογοι υποτίθεται ότι κάνουν την επιχείρησή σας πιο εύκολη στην επικοινωνία με όλους όσοι χρειάζονται την υπηρεσία σας. Τι συμβαίνει όταν ο κατάλογος προσθέτει ελάχιστη ή καθόλου αξία στην επιχείρησή σας;
Το EU Business Directory Scam είναι ένας τέτοιος κατάλογος. Οι επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν 995 ευρώ ετησίως για μια καταχώριση που δεν προσθέτει κανένα πραγματικό κέρδος στην επιχείρηση. Επιπλέον, οι λεπτομέρειες αυτής της πληρωμής είναι βολικά θαμμένες μέσα σε μια μακρά, βαρετή παράγραφο στο τέλος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ακολουθεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όπως αναφέρθηκε