Αυτό το άρθρο προέρχεται από την Trend Micro.
Χρησιμοποιήσατε ποτέ την εφαρμογή Cash App; Καθώς η παγκοσμίου φήμης χρηματοοικονομική πλατφόρμα είναι πλέον ανοιχτή σε όλους τους χρήστες άνω των 13 ετών, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι έχουν συναντήσει ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και καμπάνιες κοινωνικής προσφοράς που φαίνεται να προέρχονται από το Cash App. Είναι γνήσιες; Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε μερικές από τις πιο συνηθισμένες απάτες του Cash App φέτος - και μάθετε πώς να προστατευτείτε!
Προσποιούμενοι το Cash App, οι απατεώνες ισχυρίζονται ψευδώς ότι ο λογαριασμός σας στο Cash App έχει λάβει μια πληρωμή.
Σε αυτή την περίπτωση (πηγή: Reddit), ένα θύμα πωλούσε προϊόντα στο Facebook Marketplace και ο αγοραστής (στην πραγματικότητα ένας απατεώνας) ζήτησε πληρωμή μέσω του Cash App. Στη συνέχεια, έστειλαν μια ψεύτικη ειδοποίηση πληρωμής, λέγοντας στον πωλητή ότι το υπόλοιπο θα εμφανιζόταν στο λογαριασμό του Cash App μόνο ΜΕΤΑ την αποστολή του πακέτου. Μαντέψτε τι; ΔΕΝ έγινε καμία συναλλαγή μετρητών.
Αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά, θα διαπιστώσετε ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα ΔΕΝ είναι ένα νόμιμο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Cash App:
Θυμηθείτε, σύμφωνα με την Cash App: "τα επαληθευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Cash App θα προέρχονται πάντα από μια διεύθυνση @cash.app, @square.com ή @squareup. com. Εάν έχετε ανοιχτό χρηματιστηριακό λογαριασμό, ενδέχεται να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το support@drivewealth.com".
Σε άλλες περιπτώσεις, οι απατεώνες ισχυρίζονται ότι έστειλαν χρήματα στο λογαριασμό σας στο Cash App κατά λάθος και σας ζητούν να επιστρέψετε το ποσό. Ή μερικές φορές προσφέρονται να σας δώσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά για να πάρετε τα χρήματα θα πρέπει να πληρώσετε ένα μικρό ποσό (για επεξεργασία/προκαταβολές/φόρους κ.λπ.). Και πάλι, ΔΕΝ θα σας αποσταλούν χρήματα. Μην γίνετε θύμα!
Μια άλλη συνηθισμένη απάτη του Cash App γίνεται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού "ψαρέματος" - οι απατεώνες παριστάνουν το Cash App και σας στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με συνδέσμους ηλεκτρονικού "ψαρέματος", προσπαθώντας με κάθε τρόπο να σας ξεγελάσουν και να κάνετε κλικ σε αυτούς. Απώτερος στόχος τους είναι να κλέψουν τις προσωπικές σας πληροφορίες.
Αυτοί οι σύνδεσμοι phishing οδηγούν συχνά σε ψεύτικες σελίδες διαδικτυακών ερευνών που αναφέρουν ότι μπορείτε να διεκδικήσετε ένα δώρο συμπληρώνοντας ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο. Ή σε άλλες περιπτώσεις, οι σύνδεσμοι σας οδηγούν σε ψεύτικες σελίδες σύνδεσης στην εφαρμογή Cash App που σας ζητούν να υποβάλετε διαπιστευτήρια σύνδεσης. Οι απατεώνες μπορούν να καταγράψουν όλα τα διαπιστευτήρια που εισάγετε σε αυτές τις σελίδες και να τα χρησιμοποιήσουν για να παραβιάσουν το λογαριασμό σας στο Cash App και να αποσύρουν τα χρήματά σας. Θα μπορούσαν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες σας για να διαπράξουν κλοπή ταυτότητας. Μην τους αφήσετε!
Παρόμοια με αυτό που αναφέραμε παραπάνω, οι απατεώνες σας στέλνουν ψεύτικη ειδοποίηση πληρωμής Cash App, μόνο που σε μια προσπάθεια ηλεκτρονικού ψαρέματος, σας καθοδηγούν να κάνετε κλικ σε ενσωματωμένα κουμπιά (που οδηγούν σε ιστοσελίδες phishing) για να δείτε τις λεπτομέρειες.
Οι απατεώνες στέλνουν επίσης ψεύτικες ειδοποιήσεις ασφαλείας. Μπορεί να ισχυριστούν ότι υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας με το λογαριασμό σας ή ότι έχετε ζητήσει κάποια αλλαγή στα διαπιστευτήρια. Για τη διευθέτηση των ζητημάτων, σας ζητούν να επισκεφθείτε τον επισυναπτόμενο σύνδεσμο phishing, ο οποίος σας μεταφέρει σε μια ψεύτικη σελίδα του Cash App, όπου θα εκτεθούν τα δεδομένα σύνδεσής σας.
Η Cash App διοργανώνει κάθε τόσο καμπάνιες δώρων, για παράδειγμα, πίσω στο 2019 είχαν διάφορα δώρα που ονομάστηκαν #SuperCashAppFriday στο Twitter, προσελκύοντας πολλούς χρήστες να συμμετάσχουν. Ωστόσο, απατεώνες που εμφανίζονταν ως Cash App χρησιμοποίησαν την εκστρατεία για να δημιουργήσουν ψεύτικες προσφορές, προτρέποντας τους ανθρώπους να κάνουν retweet το tweet τους και να τους στείλουν "απευθείας μήνυμα" για να κερδίσουν χρήματα. Αντ' αυτού, οι απατεώνες προσπαθούσαν να αποκτήσουν τα διαπιστευτήριά σας για το Cash App ή σας έδιναν οδηγίες να τους μεταφέρετε χρήματα.
Ακολουθεί ένα παράδειγμα (σημειώστε ότι δεν υπάρχει μπλε σημάδι ελέγχου, δηλ. μη επαληθευμένο):
Πρόσφατα, η Cash App διοργάνωσε μια άλλη καμπάνια δώρων με την ονομασία "Fortune4Days." Μείνετε σε εγρήγορση και μην πέσετε σε ψεύτικη καμπάνια!
1. Αφού καρφιτσώσετε την επέκταση του προγράμματος περιήγησης Trend Micro Check, θα μπλοκάρει αυτόματα επικίνδυνες τοποθεσίες για εσάς.
2. Ή στείλτε συνδέσμους ή στιγμιότυπα οθόνης ύποπτων μηνυμάτων κειμένου στο Trend Micro Check στο WhatsApp για άμεσο εντοπισμό απάτης.
Μην ξεχάσετε να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας χρησιμοποιώντας το Trend Micro Maximum Security! Περιλαμβάνει Προστασία από διαδικτυακές απειλές, Προστασία από Ransomware, Προστασία κατά του phishing και Προστασία κατά του spam για να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις απάτες και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο!. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να το δοκιμάσετε:
Εντοπίσατε επιτυχώς τις απάτες; Θυμηθείτε, πάντα να κάνετε ΕΛΕΓΧΟ πριν δώσετε προσωπικές πληροφορίες. Εάν βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο ή ενδιαφέρον, παρακαλούμε να το ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ για να βοηθήσετε στην προστασία των φίλων και της οικογένειας!