https://whitelabel-manager-production.ams3.digitaloceanspaces.com/thumbs/2-x1-article-header-image-7ef96.jpg_800x.jpg
Σεπτέμβριος 8, 2021
Συγγραφέας: Nichlaus O.

8 προειδοποιητικά σημάδια απάτης ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων

Η τεχνολογία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων παρέχει μια οδό για την αγορά και την εμπορία ψηφιακών νομισμάτων. Αυτό συμβαίνει online κυρίως μέσω πορτοφολιών κρυπτογράφησης σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων και ιστότοπους κρυπτογράφησης.

Οι απάτες σε συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα αυξάνονται και μειώνονται ανάλογα με τη δημοτικότητα του ψηφιακού νομίσματος. Μετά το λανσάρισμα του Bitcoin το 2017-2018, αρκετές εξατομικευμένες απάτες εκτινάχθηκαν. Οι απάτες κρυπτογράφησης στοχεύουν κυρίως στο πορτοφόλι σας κρυπτογράφησης, όπως θα δείτε στις κοινές απάτες που παρατίθενται στη συνέχεια του άρθρου.

Σήμερα, το Bitcoin και το Ethereum είναι τα δύο πιο δημοφιλή και περιζήτητα νομίσματα λόγω της υψηλής τους αξίας.

Προειδοποιητικά σημάδια για τα ψεύτικα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Κάθε φορά που βλέπετε κάποιο από αυτά τα σημάδια, είναι πολύ πιθανό να έχετε γίνει στόχος απατεώνων/χακετών κρυπτογράφησης:

  • Ανεπιθύμητες προσφορές για αγορά και εμπορία κρυπτονομισμάτων που γίνονται μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων ή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτές τείνουν να είναι επίμονες και υπερβολικές σε σημείο που να πληρούν τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστούν spam.

  • Υποστηρίξεις διασημοτήτων: Μην εμπιστεύεστε μια έγκριση διασημοτήτων για κρυπτογράφηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι απατεώνες δημιουργούν ψεύτικους λογαριασμούς διασημοτήτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια τους χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν οπαδούς και να κάνουν tweet για συγκεκριμένα κρυπτοσυστήματα για να κερδίσουν υποστήριξη.

  • Υψηλά τέλη εγγραφής και ανάληψης: Κάθε φορά που θέλετε να αγοράσετε οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα, να κάνετε πάντα τη δέουσα επιμέλεια για να ελέγξετε τι θα σας κοστίσει η εγγραφή, η διαπραγμάτευση ή η ανάληψη των νομισμάτων σας. Τέλη υψηλότερα σε σύγκριση με τον μέσο όρο της αγοράς, είναι πάντα ένα κακό σημάδι.

  • Υπόσχεση υψηλών αποδόσεων: αυτό είναι το πιο συνηθισμένο τέχνασμα που χρησιμοποιούν οι απατεώνες για να κερδίσουν επενδυτές. Οι ασυνήθιστα υψηλές αποδόσεις χρησιμεύουν για να αγκιστρώσουν τους άπληστους που θέλουν να βγάλουν γρήγορα χρήματα. Μην την πατήσετε.

  • Εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις: Κάθε κρυπτογραφία που επαίρεται για εγγυημένες αποδόσεις είναι πιθανότατα απάτη. Δεν υπάρχουν διαβεβαιώσεις για αποδόσεις στη σκηνή των συναλλαγών με κρυπτογράφηση- μόνο κίνδυνοι και εξασφαλισμένα ποσά κεφαλαίου.

  • Νέες χρεώσεις, απροειδοποίητες χρεώσεις και ψεύτικοι φόροι: Αυτά επιβάλλονται στους επενδυτές που ζητούν ανάληψη των ψηφιακών τους νομισμάτων. Δυστυχώς, από τη στιγμή που αυτό σας επιβάλλεται, είστε ήδη στην απάτη.

  • Λεπτές υποδείξεις και προτροπές για να κάνετε όλο και μεγαλύτερες επενδύσεις κρυπτογράφησης: Εάν ο έμπορος κρυπτογράφησης σας προσπαθεί πάντα να σας πείσει να προχωρήσετε σε όλο και μεγαλύτερες επενδύσεις στην επόμενη επένδυση, πιθανότατα βρίσκεστε σε απάτη.

  • Προσέλκυση νέων επενδυτών: Ως έμπορος κρυπτογράφησης, δεν είναι δική σας δουλειά να προσλαμβάνετε άλλους επενδυτές κρυπτογράφησης. Οι προσφορές για μπόνους ή βραβεία για περισσότερα κρυπτά που βασίζονται στην παραπομπή άλλων είναι τακτικές απάτης των συστημάτων Ponzi(link) και των απάτης πολυεπίπεδου μάρκετινγκ(link).

Κοινές απάτες ανταλλαγής κρυπτογράφησης

Αυτές οι απάτες ανταλλαγής στοχεύουν κυρίως στο ψηφιακό πορτοφόλι κρυπτογράφησης.

Αμυχές κρυπτογραφικών πορτοφολιών

Οι αιτήσεις για να δώσετε το PIN ή τον κωδικό πρόσβασης του πορτοφολιού σας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απατηλές. Μόλις ένας απατεώνας/χάκερ αποκτήσει τον έλεγχο του πορτοφολιού σας, θα σας ληστέψει και θα τα μεταφέρει στο δικό του ασφαλές πορτοφόλι. Ποτέ μην δίνετε τους κωδικούς ασφαλείας σας σε κανέναν.

Οι παραβιάσεις πορτοφολιού επιτυγχάνονται μέσω παραβιασμένων εφαρμογών από το Apple App store ή το Google Play Store. Αυτές οι εφαρμογές συλλέγουν και μεταβιβάζουν τα στοιχεία ασφαλείας σας σε απατεώνες. οι ηλεκτρονικές παραβιάσεις πορτοφολιών παραβιάζονται με τη χρήση διαπιστευτηρίων από ιστότοπους phishing που μιμούνται νόμιμους ιστότοπους συναλλαγών κρυπτογράφησης.

Αυτές οι τοποθεσίες είναι εκατοντάδες χιλιάδες στο διαδίκτυο και εξακολουθούν να αυξάνονται. Αποφύγετε να ακολουθείτε συνδέσμους από διαδικτυακές διαφημίσεις, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που οδηγούν σε ιστότοπους συναλλαγών κρυπτογράφησης. Οι περισσότεροι οδηγούν απλώς σε ιστότοπους phishing.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Κατεβάζετε και χρησιμοποιείτε μόνο επαληθευμένες εφαρμογές πορτοφολιών κρυπτογράφησης.

Απάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Οι απατεώνες είναι γνωστό ότι δημιουργούν διαδικτυακή αίσθηση για ορισμένα κρυπτοσυστήματα μέσω της δημοσίευσης ψευδών στοιχείων για αυτά στο Twitter χρησιμοποιώντας ψεύτικους λογαριασμούς διασημοτήτων. Παριστάνουν γνωστές προσωπικότητες της τεχνολογικής βιομηχανίας, όπως ο Elon Musk, ο Bill Gates ή ακόμη και ο Warren Buffet. Αυτό εξυπηρετεί τον σκοπό της τεχνητής διόγκωσης της αξίας ενός νομίσματος. Η ίδια τακτική παρατηρείται και στις απάτες κρυπτογράφησης pump and dump.

Ο Steve Wozniak, συνιδρυτής της Apple, χρησιμοποιήθηκε από απατεώνες σε ένα βίντεο στο YouTube που ισχυριζόταν ότι έδινε δωρεάν δώρα Bitcoin. Το βίντεο υποσχόταν να διπλασιάσει οποιοδήποτε ποσό Bitcoin κατατεθεί στη συγκεκριμένη διεύθυνση blockchain. Αλλά επρόκειτο για απάτη, καθώς όσοι κατέθεσαν απλά έχασαν τα νομίσματά τους.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην υποκύπτετε σε χειραγωγήσεις κρυπτογράφησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω λογαριασμών "διασημοτήτων".

Υποστήριξη πελατών ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων

Οι απατεώνες όντως παριστάνουν την υποστήριξη πελατών και στη συνέχεια δίνουν οδηγίες σε ανυποψίαστους πελάτες. Οι οδηγίες που δίνονται περιλαμβάνουν την παροχή πρόσβασης στα κρυπτογραφικά πορτοφόλια σας, τα οποία στη συνέχεια αναλαμβάνουν οι απατεώνες για να μεταφέρουν νομίσματα στα δικά τους πορτοφόλια.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ποτέ μην μοιράζεστε τα στοιχεία σύνδεσής σας ακόμη και με την υποστήριξη πελατών.

Άρνηση αναλήψεων κρυπτογράφησης

Μια πολύ συνηθισμένη απάτη είναι η άρνηση ανάληψης των δικών σας κρυπτονομισμάτων, όπως η τράπεζα που σας αρνείται την πρόσβαση στα μετρητά του λογαριασμού σας. Αυτοί οι απατεώνες σας ζητούν να κάνετε μια μεγαλύτερη κατάθεση στο λογαριασμό σας πριν μπορέσετε να αποσύρετε αυτό που ήδη έχετε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην καταθέτετε περισσότερα νομίσματα σε ένα πορτοφόλι όπου έχετε αρκετά για να κάνετε ανάληψη. Μπορεί να σας αρνηθούν και πάλι την πρόσβαση ή, ακόμα χειρότερα, να τα χάσετε όλα.

Πώς να προστατευτείτε από απάτες σε ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης

Ακολουθούν ορισμένα προληπτικά μέτρα που έχετε στη διάθεσή σας:

  • Χρησιμοποιήστε αξιόπιστα πορτοφόλια ανταλλαγής κρυπτογράφησης. Προτιμήστε ελεγμένες κρυπτομηχανές που βρίσκονται στην αγορά για αρκετό καιρό χωρίς σημαντικές επικρίσεις. Τα κρυπτοστοιχεία δεν μπορούν γενικά να ανακτηθούν μόλις χαθούν, κάντε ό,τι μπορείτε για να διασφαλίσετε τα δικά σας.

  • Αξιολογήστε διεξοδικά ένα νέο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων πριν βάλετε τα στοιχεία σας και προσθέσετε νομίσματα σε αυτό. Ελέγξτε την εταιρεία, την τεχνολογία τους, τις διαθέσιμες κριτικές και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τις ερωτήσεις σχετικά με το προϊόν τους.

  • Ποτέ μην ακολουθείτε συνδέσμους από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σας κατευθύνουν σε ιστότοπους κρυπτογράφησης για να εγγραφείτε ή να κατεβάσετε εφαρμογές. Αυτός είναι ένας συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο εισέρχεται κακόβουλο λογισμικό στις συσκευές σας. Αντ' αυτού, χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας για να πλοηγηθείτε σε αυτές τις σελίδες σε ένα νέο παράθυρο ή καρτέλα. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει καμία συσχέτιση ανοιχτή με το λογαριασμό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή το email σας.

  • Ελέγξτε έναν ιστότοπο ως προς τον κίνδυνο στο www.scamadviser.com για να δείτε τη βαθμολογία εμπιστοσύνης του ιστότοπου. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ιστότοπων κρυπτογράφησης τείνει να είναι απάτες. Παρακαλείστε να προσέχετε.
Αναφορά απάτης!
Έχετε πέσει σε μια φάρσα, αγοράσατε ένα ψεύτικο προϊόν; Αναφέρετε τον ιστότοπο και προειδοποιήστε τους άλλους!

Ετικέτες απάτης

#Απάτες διαδικτυακών αγορών #Phishing και κλοπή ταυτότητας #Άλλες απάτες, φάρσες και απάτες #Ψεύτικα ηλεκτρονικά καταστήματα #Απάτες κρυπτονομισμάτων και Bitcoin #Επενδυτικές απάτες #Απάτες στην αγορά #Απάτες προκαταβολών #Ψεύτικο ηλεκτρονικό κατάστημα #Απάτες κακόβουλου λογισμικού #Απάτες συναλλαγών κρυπτογράφησης #Απάτες ερωτικών και γνωριμιών #Απάτες Bait & Switch #Ψεύτικες απάτες προϊόντων (Πλαστές) #Απάτες Giveaway #Ψεύτικες απάτες εργασίας #Εργασία από το σπίτι Απάτες #Απάτες courier & παράδοσης #Απάτες απασχόλησης #Συστήματα Ponzi & πυραμίδων #Απάτες τυχερών παιχνιδιών #Απάτες συνδρομής #Απάτες εξόρυξης κρυπτογράφησης #Απάτες με κάρτες δώρων #Απάτες Amazon #Απάτες ταξιδιών και διακοπών #Απάτες Λοταρία #Απάτη σε συμβιβασμό μέσω email για επιχειρήσεις (BEC) #Απάτες με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες #Απάτες πλαστοπροσωπίας #Φιλανθρωπικές απάτες #Fake IT & Τεχνική Υποστήριξη #Απάτες ιστοσελίδας γνωριμιών ενηλίκων #Τηλεφωνικές απάτες #Απάτες με δωρεάν δώρα και βραβεία #Απάτες ανάκτησης χρημάτων #Απάτες τυχερών παιχνιδιών & στοιχημάτων #Απάτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης #Απάτες διαπραγμάτευσης Forex & μετοχών #Απάτες μετανάστευσης #Απάτες ιστοσελίδας βίντεο ενηλίκων #Απάτες διαδικτυακής έρευνας #Απάτες κληρονομικότητας #Ψεύτικη απάτη τιμολογίων #Απάτες ηλεκτρονικών πληρωμών #Απάτες με μηνύματα κειμένου #Απάτες Pay to Click #Απάτες κατοικίδιων ζώων #Εκπαιδευτικές απάτες #Απάτες εξαπάτησης χρημάτων #Απάτες AliExpress #Απάτες στο Facebook #Πιστωτικές απάτες #Παραβίαση δεδομένων #Απάτες στο Instagram #Απάτες βοηθητικών προγραμμάτων #Απάτες Catfishing
Σχετικά με εμάς Χρήσιμες Πληροφορίες Επικοινωνία Αποποίηση ευθυνών
Developed by: scamadviser-logo